6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kara'dan tam destek sözü

Kastamonu Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Vali Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında sakatların sorunlarını Kara'ya anlatan Kastamonu Sakatlar Derneği Şube Başkanı Serdar Yolasığmazoğlu, bu sorunlara çözümler için tam destek sözü aldı.

Kastamonu Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Vali Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti. Kastamonu Sakatlar Derneği Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, Kastamonu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamdi Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri'yle yapılan ziyarette, Kara'ya engelli insanların sıkıntıları anlatılarak, bunlara çözüm getirilmesi istendi.

Sakatların özellikle yüksek binalara çıkma konusunda çok zorlandıklarını belirten Yolasığmazoğlu, "Tekerlekli sandalyeye mahkum arkadaşlarımız bir üst kata çıkabilmek için en az 4 kişinin yardımına ihtiyaç duyuyor. Bu konuda sizlerin yardımınızı istiyoruz" dedi.

Vali Kara ise, "Sizin sıkıntılarınızın farkındayız. Biliyorsunuz ki Kastamonu tarihi mekanlarla dolu olduğu için sizin faydalanabileceğiniz asansörleri yapabilmemiz için gerekli kurullardan izin alınması gerekiyor. Hatta Hükümet Konağı'mızda bir çok kurumu barındırdığı için tüm vatandaşların da bu binada işleri oluyor. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra engelli vatandaşlarımızın da faydalanabileceği bir asansör yapmak isteriz" şeklinde konuştu.

Ayrıca ilimizdeki sakatların diğer sorunlarına da değinen Yolasığmazoğlu, çözüm için Kara'dan tam destek sözü aldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 14:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?