5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kümes hayvanına yasak

Kastamonu Belediyesi, son günlerde ülke genelinde ve Kastamonu'da görülen kuş gribi nedeniyle Kastamonu Merkez Belediye hudutları içinde kümes hayvanları beslenmesini yasakladı.

Belediye sınırları içinde kanatlı hayvan besleyenlere, hayvanları itlaf etmek için tanınan süre yarın sona eriyor. Bu arada Kastamonu'da bazı kümeslerde halen kanatlı hayvan görülüyor. Belediyenin tanıdığı süreyi dikkate almayanların ağır para cezasıyla karşılaşacağı ve kümes hayvanlarının da itlaf edileceği bildirildi.

Belediyenin uyarılarına uyarak 25 kümes hayvanını belediye sınırları dışına çıkarıp dağıttığını söyleyen Mustafa Seviş, "Türkiye'de böyle bir hastalık gerçekten varsa uygulama doğrudur" dedi.

Bazı insanların hastalıklı tavukları kesip yediğine dikkat çeken Seviş, eğer bunda yanlış bir teşhis varsa ülke genelinde yapılan çalışmaların boşa gideceğini kaydetti. Seviş, "Biz üstümüze düşeni yaptık. Ancak süre dolduğu zaman bu sorumluluğu üstüne almayan insanlara göz yumulmamalı. İnsan hayatını tehdit eden bir durum varsa herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 14:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?