6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Müftüden dayak olayına kınama

Kastamonu İl Müftüsü Cevat Altun, 1 Kasım Salı günü akşamı son teravih namazı sonrasında meydana gelen talihsiz olayın idari ve adli olarak soruşturulduğunu, gerekli takibatın yapıldığını belirterek, din görevlisine saldırı yapılmasının tasvip edilemeyeceğini, görevliler hakkında herhangi bir sıkıntı olduğunda vatandaşların kendilerine ve ilçe müftülüklerine giderek gerekli müracaatları yapmaları gerektiğini söyledi.

Kastamonu İl Müftüsü Cevat Altun, yerel ve ulusal basında TV ve gazetelerde yer alan 'Kastamonu'da hızlı namaza cemaat dayağı' konulu haberle ilgili bir açıklama yaptı. Kastamonu Müftüsü Altun, 1 Kasım Salı günü akşamı son teravih namazı sonrasında, Devrekani İlçesi Bozarmut Köyü'nde meydana gelen talihsiz olayın idari ve adli olarak soruşturulduğunu, gerekli takibatın yapıldığını ifade etti.

Namazı hızlı kıldırdığı gerekçesiyle birkaç kişi tarafından din görevlisine saldırı yapılmasının tasvip edilemeyeceğini, görevliler hakkında herhangi bir sıkıntı olduğunda vatandaşların kendilerine ve ilçe müftülüklerine giderek gerekli müracaatları yapmaları gerektiğini söyledi.

Din görevlisinin, hayatın her aşamasında; bir insanın doğumundan ölümüne kadar onurlu bir görevi ifa ettiğini, aynı zamanda görev yaptığı yerde, devleti temsil ettiğini söyleyen Altun, buna benzer bir hadisenin Kastamonu'nun diğer bir ilçesi olan Taşköprü'de de Kadir Gecesi'nde meydana geldiğini, özellikle mübarek zaman dilimlerinde ve camilerde gerekçe ne olursa olsun, din görevlilerine yapılan saldırıların hiçbir zaman asla hoş karşılanmayacağını vurguladı.

Görevle ilgili konularda, imam - hatip ve müezzin - kayyımları her fırsatta uyardıklarını, gerekli telkinlerde bulunduklarını ifade eden Altun, vatandaşlara kapılarının açık olduğunu, kendilerince suçlu gördükleri görevlilerine sözlü ve fiili saldırılarda bulunulmasının son derece yanlış olduğunu açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 12:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?