6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Öğrenci yurduna arsa bulundu

Vilayet Hizmet Birliği Başkanlığı'nca Kastamonu'da yapılması düşünülen öğrenci yurdu için gerekli arsa Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde bulundu.

Kastamonu İl Genel Meclisi'nin (KİGM) dünkü bileşiminin gündemini Kastamonu İl Özel İdaresi ile Belediye'ye ait arsaların takas edilmesi oluşturdu. KİGM Başkanı İsmail Veyisoğlu, mülkiyeti Özel İdare'ye ait eski kiremit fabrikası arazisine öğrenci yurdu yapılmasının pek uygun düşmeyeceğini, bu nedenle de mülkiyeti belediyeye ait olan Kuzeykent'teki Kredi Yurtlar Kurumu'nun yakınında bulunan arsanın takas yoluna gitmek istediklerini, meclis üyelerinin de bu konuda anlayış göstermelerini istedi.

Her iki arsanın da 16 bin metre kare olduğunu ifade eden Veyisoğlu, "Kuzeykent'te okullar ve başka yurtlarda mevcut. Yapılacak öğrenci yurdunun şehir merkezine uzak olması da sorun yaratabilir. Belediye eski kiremit fabrikasının bulunduğu arsanın yakınına kanalizasyon arıtma tesisi kuracak. Yapılacak bu takas işlemi her iki kurumunda işlerini kolaylaştıracak ve hayırlı bir hizmete de hep birlikte vesile olacağız" dedi.

Vali Mustafa Kara'nın da konudan bilgisinin olduğunu, her iki arsanın bulunduğu yerde incelemelerde yaptıklarını kaydeden İsmail Veyisoğlu, Özel İdare'nin bu takas işleminden her hangi bir zararının olmayacağını, ileride yurt yapmak için arsa arayan hayır sahiplerine yer gösterme imkanlarının da doğacağını vurguladı.

Söz konusu arsaların takas işleminin gerçekleşmesini oy birliği ile kabul etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 16:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?