5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sayım için bilgi vermeyene ceza

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışması kapsamında evine gelen görevliye gerekli bilgi ve belgeleri vermeyen kişiye 500 YTL para cezası verildi. Ayrıca, sayım görevlisine hakaret de ettiği ileri sürülen ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Türkiye İstatistik Kurumunca başlatılan “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi” çalışması kapsamında Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde kaymakamlığın anketör olarak görevlendirdiği imam Kamil Çalıkuşu, Ulu köyünde oturan Ahmet K'nin evine gitti.

Nüfus tespitinde kullanılan bilgi formunu doldurmak için Ahmet K'den aile fertlerinin nüfus cüzdanını isteyen Çalıkuşu, ev sahibinin tepkisiyle karşılaştı. Aralarında önceden husumet bulunduğu öğrenilen Ahmet K'nin, Kamil Çalıkuşu'nu, “Ben sana bu eve gelme demedim mi?” diye bağırdığı ve hakaret ederek evden kovduğu ifade edildi. Kamil Çalıkuşu'nun olayı haber verdiği köy muhtarı Selahattin Doğan, aza Ali Doğan'ı da yanına alarak Ahmet K'nin evine gitti. Muhtar Doğan'a da hakaret ettiği iddia edilen Ahmet K. hakkında tutanak tutuldu.

Anketör olarak görevlendirilen imam Kamil Çalıkuşu'nun ihbarı üzerine İnebolu Kaymakamlığı 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince nüfus sayımında gerekli bilgi ve belgeleri vermediği için Ahmet K'ye 500 YTL para cezası kesti. Ahmet K. hakkında ayrıca görevli memura hakaret ettiği gerekçesiyle İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

AA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 13:02:46
Güncelleme :21 Kasım 2006 Salı 13:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?