5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Şehir merkezinde kanatlı hayvan beslemek yasak

Türkiye'de bir çok ilde görülen kuş gribi, yerel yöneticileri bir çok tedbir almaya yöneltti. Kastamonu Belediyesi, il merkezinde kanatlı hayvan beslenmesinin yasaklandığını, bir hafta içinde kanatlı hayvanların ya kesilmesini ya da başka bir şekilde değerlendirilmesini istedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, belediye hudutları içersinde kanatlı hayvan beslemenin yasaklandığını, uymayanlara belediye ekiplerince cezai işlem uygulanacağını açıkladı. Başkan Turhan Topçuooğlu, belediye sınırları içinde kanatlı hayvan beslemenin yasak olduğunu ancak bu güne kadar müsamaha gösterdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Belediye sınırları içersinde kanatlı hayvan beslemek yasak. Ancak bu güne kadar biz müsamaha gösteriyorduk. Dört kişinin öldüğü kuş gribi hastalığı nedeniyle bundan sonra tedbirlerimizi artırdık. Aldığımız bir kararla Kastamonu Belediyesi hudutları içersinde kanatlı hayvan beslemeyi yasakladık. Kanatlı hayvanları olanlar ya hayvanları kessinler yada köylerine göndersinler. Bu kurallara uymayanlara belediye görevlilerince hem cezai işlem uygulanacak hem de kanatlılar itlaf edilecek."

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?