5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Sağlık taraması

Kastamonu Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri, bu bölgede geçmişten günümüze kadar gelen ve halk sağlığını tehdit eden hastalıkları araştırmak için kolları sıvadı.

Öğrenciler, Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Süreyya Erakman rehberliğinde, Kastamonu Halk Kütüphanesi'nde, kentte Cumhuriyet döneminden bu güne kadar yerel basına yansıyan önemli halk sağlığı sorunlarını inceledi. 10 kişiden oluşan öğrenci gurubu, topladıkları bilgileri birleştirip okulda bir seminer verecek.

Öğrencilerinin yaptığı halk sağlığı araştırmasıyla ilgili bilgi veren Kastamonu Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Süreyya Erakman, "Halk sağılığı denince, bireyin, ailenin ve toplumun bedensel, ruhsal, sosyal yönden sağlığının korunması, geliştirilmesi, hastanın evde bakımı ve yeniden güçlendirilmesiyle, sağlığı etkileyen olumsuz durumların düzeltilmesi gibi konular akla gelir.

Bu çalışmaların yapılabilmesi için önce, hizmet verilecek toplumun çok iyi tanınması ve sorunlarının iyi saptanması gerekir. Buda sağlık personelinin araştırıcı rolüyle gerçekleşebilir. Konuya bu açıdan bakıldığında, Cumhuriyet döneminde Kastamonu halkını etkileyen ve yerel basına yansıyan sağlık sorunlarını araştırmayı planlamış bulunuyoruz. Geçmişte en çok sorun teşkil etmiş sağlık konularının hangilerinin çözüme kavuşmuş olduğunu hangilerinin halen devam etmekte olduğunu, devam eden sorunlar karşısında ne gibi çalışmalar yapıldığını saptamak istiyoruz. Yine bu tespitlerden yararlanarak saha çalışmalarımızda belli risk gruplarına yönelik sağlığı koruyucu ve geliştirici eğitim programları düzenlenmesini düşünüyoruz. 10 kişilik öğrenci gurubumuz Kastamonu'da Cumhuriyet döneminden bugüne kadar olan gazeteleri tarayacak. Basına yansıyan hastalıklar halk sağlığı açısından incelenecektir. Daha sonra bu araştırmamız öğrenciler tarafından seminer şeklinde sunulacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 12:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?