23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Altan, 'Barış Konferansı’na katıldı

Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan, Kastamonu'dan tek yerel yönetici olarak katıldığı Nevşehir’de düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı’ndan dün akşam saatlerinde Taşköprü’ye döndü.

ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Nevşehir Belediyesi’nin 25-28 Eylül tarihleri arasında 1. sini düzenlediği Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı’nda Kastamonu'yu temsil eden tek yerel yönetici olan Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan, dün Ankara’da da temaslarda bulunduktan sonra akşam saatlerinde Taşköprü’ye geldi.

ALTAN, TGRT’YE DEMEÇ VERDİ

Savaş sonrası yerel yönetimlerin yeniden yapılanması ve yerel yönetimlerin kendi aralarında ortaklık kurarak bir barış platformunu oluşturmasını ana tema olarak alan ve açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı konferansta Belediye Başkanı Hasan Altan TGRT televizyonuna bir de demeç verdi. Altan TGRT’ye verdiği demeçte, konferansın uluslararası boyutta büyük bir eksiklik olan sosyal barışın sağlanması konusunda ileri bir adım olduğunu ve dünya devletlerinde özelliklede emperyalist güç ve dengeleri elinde bulunduran kişi ve hükümetlere karşı iyi bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

GENİŞ KATILIM

Nevşehir Belediyesi’nin bu yıl 1. sini düzenlediği ve ev sahipliğini Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in yaptığı konferansa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, savaş halindeki ülkelerin yerel yöneticileri, Uluslararası Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, ülkemizden çok sayıda yerel yönetici ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

KONFERANS GELENEKSEL HALE GELECEK

Geleneksel hale gelmesi beklenen konferansta kentleşme süreci, kentsel imkanların kentin her yanına ulaşabilmesi, klasik yerel yönetim ve belediyecilik anlayışının tamamlanarak yeni misyonların olduğu temaları işlendi.

.
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 16:53:42
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 15:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?