5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

AKP'li Başkan serbest

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında Atatürk Anıtına çelenk koyma töreninde sakız çiğnediği iddiasıyla tutuklanan AKP Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu 5 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı.

AKP Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı'nın tahliyesi sırasında bir çok partili, çevre ilçe ve belde belediye başkanları da Fatsa Yarı Açık Ceza Evi önünde hazır bulundu. Tahliye işlemlerinde yapılan 1.5 saatlik gecikmeyle cezaevi kapısında görünen AKP Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı'yı kapıda ilk önce Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AKP İl Başkanı Fatihhan Ünal karşıladı. Daha sonra eşi Sibel hanımla tokalaşan Dalcı, basın mensuplarının soruları üzerine haksız olarak tutuklandığını düşündüğünü belirterek, "Mahkeme zaten bunu teyit etti. Olay yargıya intikal etti. Yargıya güveniyorum" dedi.

Basın mensuplarının "Bir anda Türkiye'nin gündemi oldunuz" sorusuna Veysel Dalcı, "Atatürk'e saygısızlık gibi asla öyle bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Ben de ailemle birlikte şok oldum. Eve gitmek istiyorum" şeklinde cevap verdi.

Sibel Dalcı ise "Çok sevinçliyim" demekle yetindi. Veysel Dalcı, Başkan Yardımcısı Hasan Sezgin'in aracına binerek evine hareket etti.

Öte yandan, Veysel Dalcı'nın kendisini karşılayan kalabalığa alkış tutturmaması ve bayanlara karanfilleri verdirmemesi dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 15:50:57
Güncelleme :27 Nisan 2006 Perşembe 01:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa kemal yeni IP: 85.98.220.xxx Tarih : 26.04.2006 19:34:35
Ben şahsen Veysel Dalcı kardeşimizi tebrik ediyorum.Üzülerek ifade edeyim ki onun gibi insanların aklına bu tür olaylarla karşılaşacağı hiç gelmezdi fakat talih,kader ne derseniz deyin.Fakat AKP li arkadaşların bu dik duruşlarını takdire şayan buluyorum ve iyi ve kötü gün dostlarının bir arada olmalarını takdir ediyorum.Sayın Veysel dalcının ataya saygısızlık içerecek bir cürmün içerisinde olacağına kesinlikle inanmıyorum ve sonucun da lehine sonuçlanacağına inanıyorum.Fakat fincancı katırlarının bir insan tökezlediğinde vurun abalıya misali yüklenmelerine pek anlam veremiyorum.İnsanların fikir ve görüşleri ne olursa olsun bu gibi durumlarda mütedeyyin davranılmasını ve bölgemiz insanına sahip çıkılmasını umuyorum.şayet insanlar muhalefet şerhini kullanacakları noktayı siyasi arenada yapsalar bu ülkede bir şeylerin hepimiz açısından çok daha iyiye gideceğini biliyuorum.Sayın veysel dalcı kardeşimizin yine tekrar ediyorum ki tertemiz ak bir kardeşimiz olduğuna inanıyor ve kendisine destek olunması gerektiğine inanıyorum.Ataya saygısızlık ve veysel dalcı şahsen ikisini bir arada düşünemiyorum.Saygılar........