5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Boşandığı eşini kurşuna dizdi

Ordu'da meydana gelen silahlı saldırı sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Taşbaşı Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Halil Yıldız'ın katil zanlısı boşandığı eşi çıktı.

Taşbaşı Mahallesi İkizevler Otel önündeki tarihi merdiven üzerinde akşam saat 19.30 sıralarında meydana gelen silahlı saldırı olayını çözmek için sıkı bir çalışma içine giren Ordu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, birkaç saat içinde sonuca ulaştı. Halil Yıldız'ın (45) katil zanlısı olarak gözaltına alınan boşandığı eşi N.B.(38), nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, Halil Yıldız 4 yıl önce Almanya'ya işçi olarak gitmek amacıyla eşi N.B. ile anlaşmalı olarak boşandı. Boşandıktan sonra amcasının kızı ile kağıt üzerinde evlenen ve vize alarak Almanya'ya giden Halil Yıldız, bu süre içinde kazandığı paralarla İstanbul'da bir, Ordu'da biri Taşbaşı Mahallesi'nde diğeri şehir merkezinde toplam 3 daire satın aldı.

Almanya'dan kesin dönüş yaptıktan sonra N.B. ile bir araya gelmekten vazgeçen Halil Yıldız, eski eşinin ısrarları üzerine şehir merkezindeki bir daireyi kendisine vermeyi kabul etti. Ancak N.B., Taşbaşı Mahallesi'ndeki daireyi istedi. Halil Yıldız'ın kabul etmemesi üzerine eşlerin kavgalı olduğu ve sürekli tartıştıkları öğrenildi. Olay günü Taşbaşı Mahallesi'ndeki evin önünde bekleyen N.B, yanında taşıdığı tabancayla eski eşinin ölümüne, arkadaşı Uğur P.'in (37) yaralanmasına sebep oldu.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 13:32:33
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 21:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?