5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Irak'ta iş hayaliyle dolandırdılar

Ordu'dan Irak'a çalışmak için gitmek üzere bir şahısa nüfus cüzdanlarının fotokopilerini veren Yusuf Cinci ve Bilal Kırca isimli 2 arkadaş, kendi adlarına hayali şirketler kurulduğunu ve sayısız çek karnelerinin hala dolandırıcıların ellerinde bulunduğunu iddia etti.

Korgan İlçesi'ne bağlı Yeşilalan Köyü'nde çiftçilik yapan Yusuf Cinci ve Aybastı İlçesi'ne bağlı Armutlu Mahallesi'nde çiftçilik yapan Bilal Kırca isimli 2 arkadaş 2003 yılında Irak'a çalışmaya gitmek için Aybastılı bir vatandaşa nüfus cüzdanlarının fotokopilerini verdikten sonra hayatlarının karardığını ileri sürdü. Mağdurlardan Yusuf Cinci, kendi adına sahte nüfus cüzdanı çıkartıldığını belirterek, "Benim adıma bazı finans kurumlarından ve bankalardan çek karneleri almışlar. Dolandırıcılar bizim adımıza düzenledikleri çek karnelerini müşterilere veriyorlar. Çeklerin karşılığı çıkmayınca müşteriler bizi arıyor.

Adımıza gıyabi tevkif kararı çıktı. 20 gün Korgan'da, 36 gün Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde yattım. Daha sonra suçsuz olduğumuz tespit edildi ve serbest kaldık. Halen bizimle ilgili gelen çekler var. Bir nüfus kağıdı fotokopisi ile dolandırılacağımızı nereden tahmin edebilirdik. Biz iki yıldan beri büyük sıkıntı çekiyoruz" dedi.

Diğer mağdur Bilal Kırca ise, Çorum'da kendi adına sahte şirket kurulduğunu öğrendiğini ifade ederek, "Benim adıma 9 tane bankadan 2 bin 818 adet çek yaprağı almışlar. Çorum'dan bir bankadan beni aradılar ve adıma 2 tane şirket olduğunu söylediler. 'Sen neredesin?' dediler. Ben de, köyde olduğumu ve çiftçilik yaptığımı söyledim.

Sürekli bana mahkeme kağıdı geliyor. Şu ana kadar 78 kez mahkemeye çıktım. Daha da ne kadar çıkacağım belli değil. Bizim adımıza olan çekler hala ortalıklarda dolaşıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 18:22:11
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 18:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?