5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

MHP İl binasının bombalanması

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, MHP ve Ülkü Ocakları binalarına konulan bombaların tahrip gücü yüksek TNT kalıbı içerdiğini söyledi. 

Vali Gözlügöl, yaptığı açıklamada, MHP İl Başkanlığı binasının kapısının önünde bulunan su saati dolabının içerisine bir paket bırakıldığı ihbarı üzerine Emniyet güçlerinin hızla olay yerine intikal ettiğini, burada bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemede paket içerisinde elektronik saat düzeneği ve salça kutusu içerisinde 2 adet TNT kalıbı ve bir adet elektronik fünye olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Bu bomba etkisiz hale getirilmiştir" dedi. 

Yine aynı saatlerde Ülkü Ocakları binasında elektrik panosunun içine bırakılan elektronik düzenekli bombanın ise patladığını, olayda ölen ve yaralanan olmadığını belirten Vali Gözlügöl, yine aynı saatlerde Süleyman Felek Caddesi üzerindeki bir lokantanın fırın kısmında patlama meydana geldiğini kaydetti. Bir vatandaşın hafif şekilde yaralandığı bu olayda bomba izi bulanamadığını, patlamanın mazot tankının yanındaki tüplerden sızan gazlardan meydana gelmiş olabileceğini belirten Vali Gözlügöl, "Tüm bu olaylarla ilgili olarak inceleme ve soruşturma sürüyor. 

Vatandaşlarımız sağ duyulu davranarak olayların bir an önce açıklığa kavuşturulması için yoğun çaba sarf edilmektedir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 20:42:59
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?