5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Şehirin su ihtiyacı

Ordu Belediyesi, şehrin her geçen gün artan su ihtiyacını gözönüne alarak gelecek yılların içme suyu projesini oluşturmak için harekete geçti. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, bu amaçla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile görüşmelerde bulunarak, hazırlanacak projelere destek olması talebinde bulundu.

Yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı Ordu şehir merkezinin mücavir alanının her geçen gün büyümesi, hizmet götürülmesi gereken noktaların sürekli artması, nüfusun giderek çoğalması üzerine gelecek bir kaç yıl içinde içme suyu açısından sıkıntı yaşanacağını gözönüne alan Ordu Belediyesi, şehre verilen içme suyu miktarının arttırılması için çalışmalara başladı. Karapınar Mahallesi'nde bulunan içme suyu arıtma tesisinden şehir merkezine saniyede 300 litre, günde 25 milyon 920 bin litre içme suyu sağlayan Ordu Belediyesi, bu rakamı gelecek yıla kadar saniyede 500 litreye, günde ise 43 milyon 200 bin litreye çıkarmayı amaçlıyor.

Ordu Üniversitesi'nin kuruluş kararının çıkması ve yeni fakültelerin açılacak olmasıyla öğrenci sayısının 30 binlere ulaşacağını, inşaat sektörünün ivme kazanmasıyla yeni hanelerin ortaya çıkacağını, şehir nüfusunun 10 yıl sonra 200 binlerden 300 binleri aşacağını hesaplayan belediye, su abonesi sayısının da yılda ortalama 2 bin 500 adet arttığının belirlenmesi üzerine uzun vadeli içme suyu projelerini uygulama aşamasına getirmeyi planlıyor.

Bu amaçla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile görüşen Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, şehir merkezinin içme suyunun yapımı tamamlanma aşamasında bulunan Topçam Barajı'ndan, olmazsa orta vadede Ulubey-Kabadüz ilçeleri sınırları içinde inşa edilmesi planlanan Ordu Barajı'ndan sağlanmasını talep etti. Başkan Torun, bu konuda proje çalışmalarına başladıklarını belirterek, Bakan Güler'den destek istedi. Bakan Hilmi Güler'in konuya sıcak baktığı ve etüt yaptırmak için süre istediği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 19:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali eker IP: 81.215.2.xxx Tarih : 20.03.2006 00:23:34
tamam güzel hizmetler vede yapılanlar bizim için.ama buarada belediyenin farkında olmadan yanlış yaptığı şeyler var.su faturalarının şehirde tarife değişiklikleri olduğunun farkında deyiller.ben 2,00 ytl den ödüyorum başka bir yerde 1,50 ytlden suyun birim fiyatı ödeniyor.ilgililerin dikkatine lütfen.birde faturaların sadece belediyede deyil belirli yerlerden vezneler acarlarsa cok iyi olur.hem birkaç kişide ekmek yer bu arada.