5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Vali'den asılsız ihbar uyarısı

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, 7 Nisan 2006 tarihinde Yeni Mahalle Camii'nde yaşanan canlı bomba eyleminden sonra vatandaşlar arasında gereksiz ve anlamsız yorumlarda bulunulduğu, ayrıca panik sebebiyle asılsız ihbar sayısının arttığını, bu durumun güvenlik güçlerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Vali Gözlügöl, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Nisan tarihinde meydana gelen terör eyleminin ardından halkın tedirgin olduğunu, bundan sonraki süreçte de anlamsız yorumlar yapıldığını vurguladı. Vali Gözlügöl, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bilindiği gibi terör örgütlerinin en büyük amacı yaptıkları eylemlerle halkın korku ve paniğe kapılmasını sağlamaktır. 7 Nisan tarihinde meydana gelen terör eylemini bu bağlamda değerlendirerek, gereksiz ve anlamsız yorumlara sebebiyet verilmemesi, herkesin en temel sorumluluğu olmalıdır. Halkımızın tedirgin olmasını anlayışla karşılamakla beraber, asılsız ihbarların güvenlik güçlerimizi zor durumda bıraktığını, ancak her ihbarın da titizlikle değerlendirildiğini belirtmek istiyorum. Güvenlik güçlerimiz, en ücra köşesinden şehir merkezlerine kadar her türlü olaya karşı tedbirli ve hazırlıklı olup, halkımızla işbirliği içinde görevlerini yerine getirmektedir. Vatandaşlarımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da güvenlik güçlerimizle işbirliği içinde, huzurlu bir şekilde yaşamaya devam edecektir."

Ordu'da 7 Nisan tarihinde meydana gelen terör eyleminden sonra vatandaşlar arasında panik yaşanmış, özellikle köylerdeki her yabancı kişi terörist zannedilerek ihbarda bulunulmuş ve özellikle Saraycık Beldesi'nde operasyon yapılmıştı. Aynı korku sebebiyle 23 Nisan törenlerine katılım da oldukça az olmuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 11:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?