5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Zanlılar linç ediliyordu

Ordu'nun Kumru İlçesi'nde, geçtiğimiz Cumartesi gecesi öldüren Sait ve Nazmiye İncesöz çiftinin zanlıları yakalandı. Zanlıların adliyeye çıkarılışı sırasında linç girişiminde bulunan İncesöz'ün yakınlarını komandalar güçlükle engelledi. 

İddiaya göre, Sait ve Nazmiye İncesöz çiftinin oğulları Mehmet İncesöz, 2004 yılında Arzu Y. ile evlendi. Ancak Mehmet İncesöz ile Arzu Y.'nin evlilikleri, yaşanan bir sorun yüzünden kısa sürdü. Arzu Y, Mehmet İncesöz'den ayrılarak 1 yıl sonra Ferdi E. ile nişanlandı. Olay gecesi Arzu Y'nin yeni evleneceği Ferdi E, ve Arzu Y.'nin kardeşleri Abdullah Y. ve Orhan Y, İncesöz ailesinin Derbent Köyü'ndeki evine giderek Arzu Y.'nin çeyizlerini istedi. Arzu Y.'nin eski kayınpederi Sait ve eski kayınvalidesi Nazmiye ile tartışmaları kavgaya dönüşünce Ferdi E, Abdullah Y. ve Orhan Y, Sait ve Nazmiye İncesöz çiftini bıçakla öldürerek olay yerinden uzaklaştı. 

Olayı araştıran Kumru İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, olay yerinde buldukları bir mont düğmesinden yola çıkarak yaptıkları çalışmayla cinayeti çözdü. Kimlikleri tespit edilen zanlılardan Abdullah ve Orhan Y. kardeşler, ikamet ettikleri Fatsa İlçesi'ne bağlı Beyceli Köyü'nde, Ferdi E. ise İslamdağ Beldesi'ndeki evinde yakalanarak gözaltına alındılar. Zanlılar, bugün mahkemeye çıkarıldı. 

Zanlıların mahkemeye çıkartılacağını öğrenen Sait ve Nazmiye İncesöz'ün yakınları, sağanak yağmura rağmen Kumru Adliyesi önüne geldi. Adliye önünde Fatsa Komando Bölüğü askerleri, İncesöz ailesi yakınlarının zanlılara saldırmasını önlemek için adeta etten duvar ördü. Alınan geniş güvenlik önlemine rağmen İncesöz ailesinin yakınları, mahkemeye çıkartılan katil zanlılarına linç girişiminde bulundu. Aile yakınları ile komando askerleri arasında tartışma yaşandı. Bu sırada İncesöz ailesinden bir kişi baygınlık geçirerek ambulansla Kumru Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Komandolar, İncesöz ailesinin yakınlarını güçlükle sakinleştirebildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 18:45:16
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Merhum ADAYI / H. V. IP: 195.245.227.xxx Tarih : 9.05.2006 11:13:25
Dünya malı için yapılan bu "vahşet" neyle izah edilebilir. 50 sini aşmiş nur yüzlü bu iki insanı sözüm ona "iki çaput veya ağaç parçasi" için öldürmek, anlaşılır gibi değil. İkisi mezara, diğerleri dünyanın "cehenem"ine herşey halledildimi şimdi? bu ne hırs ve düşüncesizlik. Dinimiz "bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmek"le eşdeğer olduğunu bildirmektedir. Hiçmi dini terbiye almamış bu insanlar . ölüm makinelerinin anne-babasının sorumlulukları yokmu?... nereye ve neye doğru gidiyoruz. nedir bu nefret... saygılarımla....