4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP Genel sekreteri Ordu'da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Türkiye'de kayıt dışı siyaset yapıldığını söyledi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde partisinin ilçe kongresinde konuşan AKP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin, partilerin bir kısmının mecliste bir kısmının da meclis dışında sesleri çıktığını ifade etti. Şahin, "Türkiye'de siyasetin kayıtlı olanı var olmayanı var. Biz isteriz siyaset arenasında yapılır. Ticaret borsasına esnafın kayıt olduğu gibi siyaset, borsasına kayıt yaptırılarak yapılır. Birisi kayıt dışı yapıyorsa devlet onun üzerinde bir şekilde gider onu yapanı bulur. Vergi kaçakçısı, sigorta kaçakçısına haddini bildirir. Siyasetin de bir kaydı bir kuydu var. Biz kayıtlı siyaset taraftarıyız" dedi.

3 Kasım genel seçimlerine değinen AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, "Hatta bir zamanlar 3 Kasım'da 550 milletvekili ile AKP gelse ne yaparız diye düşünmedik değil. O zaman konuştuğumuz gerçek şuydu. 3 Kasım tarihinde bugünkü değerli rakibimiz ana muhalefet partisi gelmemiş olsaydı biz Türkiye'de tek başımıza bu maçı yapamayacağımız için, demokrasiye inandığımız için, muhafazakar demokrat kimlikle, demokrasinin muhafazasının çok partili rejimden ve çok farklı bir yapıdan geçtiğini bildiğimiz için ne yapacaktık onu şimdi söylüyorum.

Biz yeniden seçim isteyip milletimizden belki özür dileyerek yanımıza rakip ve muhalif partiler isteyecektik. Bu gerçek bizim gerçeğimiz ama bu ülkede her dönemde olduğu gibi 18, 19 ve 20. yüzyılda olduğu gibi 21. yüzyılda alışkanlıklar miras olarak devam ediyor belli kesimlerde. Kayıtlı olmadığı siyaset alanında siyaset yapmak isteyen kişiler, kesimler, kurumlar olabiliyor. Bu da Türkiye'nin bir başka gerçeği. Ama biz hizmetlerimize devam ederken bu kayıt dışı siyasete, siyasete kayıt dışı müdahale arzu ve heveslenenlere asla aldırmayacağız, asla aldırmıyoruz.

Başta genel başkanımız olmak üzere Türkiye'nin değişen Türkiye olduğunu, Türkiye gerçeğinin değiştiğini herkesten önce kendimiz inanarak demokrasinin yolunda, milletimizin önünde yolculuğumuzu devam ettiriyoruz, ettireceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 15:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dr.Hüseyin Emin SERT IP: 193.255.125.xxx Tarih : 27.03.2006 16:21:36
İdare sanatı, demek olan siyasete seviye kazandırılması herkesi memnun eder. Bu devlete yapılabilecek en büyük hizmetlerden birisi, devlet millet bütünleşmesini sağlayacak projeler üretmektir.