5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

TOKİ'den ev alan vekiller, sorusu

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'a, TOKİ'den konut alan milletvekillerini sordu. TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Tandoğdu, TOKİ'den bugüne kadar kaç kişinin konut edindiği, bunlardan kaçının banka kredisi kullandığıyla ilgili bilgi istedi.

TBMM 22. Dönem milletvekilleri arasında TOKİ'den konut edinen olup olmadığını öğrenmek isteyen Tandoğdu, “Milletvekilleri tarafından kurulan kooperatiflere TOKİ tarafından destek sağlanmış mıdır?” dedi.

“BU OLAY OLMASAYDI”

Tandoğdu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlamasını istediği diğer soru önergesinde, Zonguldak Devlet Hastanesinde, 3.5 yaşındaki Alperen Büber'in ölümüne neden olan anestezi cihazının daha önce kaç hastanın ameliyatında kullanıldığını sordu.

“Bu olay olmasaydı cihaz daha kaç hastada kullanılacaktı?” diyen Tandoğdu, bu cihazın Zonguldak'ta üst düzey bürokratların veya yakınlarının ameliyatları öncesinde kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili bilgi istedi.

Tandoğdu, “Olayla ilgili 'olur böyle vakalar' şeklinde açıklama yaptınız. Bu sorunlara çare bulmanız gerekirken, her seferinde bahane bulmayı ve olayı hafife indirmeyi Sağlık Bakanlığının politikası haline mi getirdiniz?” dedi.

Tandoğdu, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'ye ise yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Tandoğdu, ”Bu yangınların nedenleri hakkında kaç soruşturma açıldı, sonuçları nedir?” dedi.


aa
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 15:54:19
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 16:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?