5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'den CHP'ye, yaygara tepkisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, muhalefetin suçlayacak bir konu bulamaması sebebiyle basit konuları eleştirerek yaygara yaptığını savundu.

AKP Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal yaptığı açıklamada, son dönemde özellikle CHP'li milletvekillerinin AK Parti'ye yönelik eleştirilerini esefle karşıladıklarını, eleştirilerin ise çok basit konularda olduğunu söyledi. Muhalefet milletvekillerinin AKP'yi suçlayacak bir konu bulamadıkları için kendileriyle tezat duruma düştüğünü savunan Ünal, "Eleştirilerin artması seçime gitme gayretinden ve malzeme bulamayışlarından kaynaklanıyor. Malzeme bulamadıkları için çok basit konuları dillendiriyorlar ama vatandaş bazında kabul görmüyorlar" dedi.

CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen'in, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i, Mehmet Ali Ağca olayından dolayı istifaya davet etmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Ünal, CHP'nin sürekli yargıya müdahale ettiğini öne sürdü. Ünal, "Adalet Bakanı yargıya müdahale edemez. Mehmet Ali Ağca konusunda verilen karara itiraz olarak sadece yattığı sürenin yeniden hesaplanmasını isteyebilir. Tek yetkisi budur. Ama CHP'ye baktığımız zaman Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın olayında kendi genel başkanları yargıya müdahale etmiş, üstelik mahkemeye gidip orada oturmuştur. Bu yargıya müdahalenin daniskasıdır. 25 milyon dolarlık bir yolsuzlukla suçlanan, henüz mahkeme sürecinde olan ve aklanmamış bir insan için yargıyı ve yargıcı psikolojik baskı altında tutmaktır. Yaygara yapıp insanları yanıltmaya ve şaşırtmaya çalışmanın anlamı yoktur" diye konuştu.

Fatihan Ünal, CHP Ordu Milletvekili İ. Sami Tandoğdu'nu da istifaya davet etti. Tandoğdu'nun milletvekilliği bırakıp istifa edeceğini açıkladığını, ancak birkaç gün sonra ikinci bir açıklama yaparak 'Yanlış anlaşıldım, istifa etmiyorum sadece Ankara'daki görevimi yapmayacağım' dediğini hatırlatan Ünal, "Ordulular bu insana Ankara'da kendini temsil etme zorunluluğu vermiş. Eğer buradaki görevini yapmayacaksan bunun tek yolu istifa edip halkın arasına dönmektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 16:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice ışıklı IP: 85.104.73.xxx Tarih : 1.02.2006 14:04:48
evet sayın başkanım size sonuna kadar hak veriyorum