5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

BBP'den Sezer'e tepki

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 'boş inanç ve doğmalar' deyimini eleştirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı milletin değerleri ile bütünleşmelidir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, üniversitelerin açılması sırasında yaptığı açıklamalarda, "Doğmalarla ve boş inançlarla gençleri etkileme amacı güden okulların varlıklarını sürdürmeleri engellenmeli" diyerek neyi kastettiğini açıklaması gerektiğini belirten BBP MKYK Üyesi Metin Gündoğdu, bu sözleri yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin Cumhurbaşkanının söylediğini hatırlattı. 

Türk Dil Kurumu'nda 'Doğma' sözcüğünün karşılığının 'Doğruluğu sınanmadan benimsenen, bir öğretinin veya ideolojinin temeli yapılan sav, nas, inak. Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi' şeklinde belirtildiğini kaydeden Gündoğdu, "İslam dünyasına ve Peygamber Efendimize hakaret eden Papa'yı Türkiye ziyaretinde kabul edecek olan sayın Cumhurbaşkanı, Bush'un bile kutladığı ramazanı neden kutlamıyor? Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının inancıyla ilgili yapılan haksızlıklara neden ses çıkartmıyor? Papa'yı kabul edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız, milletin değerleriyle bütünleşmelidir" diye konuştu. 

Gündoğdu, ayrıca Cumhurbaşkanı Sezer'den İslam dünyasını rencide eden açıklamalarıyla büyük tepki toplayan Papa'ya verdiği randevuyu iptal etmesini istedi. 

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 17:25:22
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 09:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?