5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Kamu - Sen'den hükümete tepki

Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Temsilcisi Hasan Ali Yılmaz, hükümetin kamu işveren kuruluyla Türkiye Kamu-Sen ile yapılan görüşmeler sonunda ödenmesine karar verilen 'denge tazminatları' konusundaki yasal düzenlemenin 6 aydır yapılmamasına tepki gösterdi.

Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Kamu-Sen Ordu İl Temsilcisi Hasan Ali Yılmaz, yapılan görüşmelerde 3 ay içinde yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra denge tazminatlarının ödenmesinin esas alındığını, ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen yasal düzenleme ve ödemelerin yapılmadığını ifade etti. Hükümetin üzerine düşen görevi yapmadığını ileri süren Yılmaz, "28 Şubat 2006 tarihinde TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bazı iyileştirilmeler yapılmıştır ama tabana yayılmamıştır. Zor durumda olan kamu çalışanlarına yapılan iyileştirmeler yine zor durumda olan yardımcı hizmetliler, idare personel gibi hiçbir ek ödemesi olmayan kamu çalışanına da yapılmalıdır.

İyileştirmeler tabana yayılmalıdır. Ücrete denge getirilmesi için uyarılarımız dikkate alınmalıdır. Adalet sağlanmalı aksi takdirde imzasına sahip çıkmayanlar milletimize ve kamu çalışanlarına bunun hesabını vereceklerdir. Hak eden hakkını mutlaka alacaktır. Memuru kendisine muhatap almayan tutarsız hükümet bundan sonra cevabını meydanlarda alacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 18:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?