5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Mehmet Ağar Ordu'da

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'nin seçim sathına girdiğini öne sürdü. 

Dün Samsun'dan başlayan Karadeniz gezisinde bugün Ordu'ya gelen Mehmet Ağar, Ünye İlçesi'ne girişi öncesinde Akçay mevkiinde partilileri tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Partililerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Ağar'ın, aracından inerek kalabalığın arasına girmesiyle Samsun-Ordu Karayolu yaklaşık 15 dakika süre trafiğe kapandı. Mehmet Ağar ile tokalaşıp sarılmak isteyen partililerin birbirleriyle yarışarak itişip kakışmaları, kalabalığın karayoluna taşmasına ve yolun tamamen kapanmasına yol açtı. Kalabalığın arkasında yol boyunca uzayan konvoydaki araçlar korna çalarak durumu protesto etti. 

Bir basın mensubu tarafından Karadeniz gezisinin seçim startı olup olmadığı sorulan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bu gelişlerinin Karadeniz'e 35. gelişleri olduğunu belirterek, "Karadeniz'e, fındıktaki son durumu takip etmek için her ay geleceğim. Karadeniz bizim için fevkalade önemli bir yer. Karadeniz'e gelmeye devam edeceğiz. Türkiye seçim sathına girmiştir" dedi. 

Karadeniz Bölgesi'ndeki fındık fiyatıyla ilgili protesto gösterileri ve tepkiler konusunda, "Biz fiili saldırıların olmasından memnuniyet duymayız" diyen Genel Başkan Ağar, Türkiye'nin her yerinde 1. parti olduklarını iddia etti. Ağar, "Bu günleri görerek, çok önceden görerek 'fındığı savunmak Karadeniz'i savunmak, Karadeniz'i savunmak Türkiye'yi savunmak' dedik. Karadenizli bu dediğimizin ne anlama geldiğini iyi biliyor. Karadeniz bizim en gözbebeğimiz olan yerlerden biri" şeklinde konuştu. 

Ağar, daha sonra partisinin Ordu İl Teşkilatı'nın yeni hizmet binasının açılışını yapmak üzere aracına binerek kendisini takip eden konvoyla birlikte il merkezine hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 15:23:39
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 15:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?