5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

ÖDP Başkanı Ordu'da

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, ÖDP'nin Türk siyasi yaşamına girmesiyle özgürlük ve eşitliğin önünün açıldığını söyledi.

ÖDP'nin kuruluşunun 10. yılı etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan program taslağını tanıtmak ve "Özgülükçü Sosyalizm ve ÖDP" konulu konferans vermek üzere Ordu'ya gelen ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, Türkiye'de AK Parti iktidarıyla birlikte parası olmayan hiçbir yurttaşın sosyal hizmetten yararlanamadığını savundu. Sağlık ve eğitim
gibi devletin temel görevlerinin tamamının paralı hale getirildiğini öne süren Kozanoğlu, "İşte bu yüzden Türkiye'de özgürlükçü sosyalizme ve bunu savunan bir yönetim anlayışına ihtiyaç vardır.

10 yıl önce bu amaçla yola çıkan ÖDP, eşitliği ve özgürlüğü temel alan bir anlayışın ürünüdür. Herkesin eğitim ve sağlık gibi devletin tüm hizmetlerinden eşit ve ücretsiz yararlanacağı bir Türkiye'yi birlikte kuracağız. Türkiye'de kimse düşüncelerinden dolayı yargılanmayacak, yargısız infaza maruz kalmayacaktır. ÖDP toplumun tüm kesimlerinin katılımı ve desteğinde eşit ve özgürlükçü sosyalizmi Türkiye yönetimine getirme mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2006 Pazar 13:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?