5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Tandoğdu'dan soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Heybeliada Ruhban Okulu'nun tamir ve tadilatı için ABD'den 3 milyon 300 bin dolar ödeme yapıldığına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını tespit hakkında soru önergesi verdi. 

Tandoğdu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Vasilaki Filoridi adlı bir vatandaşın 'tüm milletvekillerine gönderdiği bazı belge ve mektuplarla' İstanbul'da bulunan patrikhane ile yetkililerine 3 milyon 300 bin dolar ödendiğini iddia ettiğini belirtti. 

Heybeliada Ruhban Okulu'nun tamir, tadilat ve bakımı konusunda patrikhanenin herhangi bir girişimi olup olmadığını soran Tandoğdu, Dışişleri Bakanı Gül'e, "Filoridi adlı vatandaş, Patrik Dimitri Bartholomeus Arhondoni ve patrikhane yetkilileri tarafından ABD Pentagon'dan Türkiye'de bulunan Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması için para verildiği iddiasında bulunmaktadır. Bu iddialar ne derece doğrudur? Konu hakkında uluslararası düzeyde bir inceleme var mıdır? Vasilaki Filoridi adlı bu vatandaşın size herhangi bir başvurusu olmuş mudur? İddiaları konusunda yapılacak yasal bir işlem bulunmakta mıdır?" diye sordu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 17:35:32
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 09:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?