5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Taşçı gündemi değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, 4 yıllık iktidarları döneminde eğitimin fiziki alt yapısının iyileşmesi için 75 bin derslik yaptırdıklarını belirterek, fındıkta ulusal bir politika geliştirilerek fındık fiyatının 4 dolar bandına oturtulabileceğini söyledi. 

Hamit Taşçı, Atatürk Parkı Kafe Restoranı'nın bahçesinde düzenlediği basın toplantısında eğitim, ulaşım ve fındık konusunda açıklamalarda bulundu. Pazartesi günü 20 milyon insanın okul öncesinden yüksek öğretime, örgün öğretimden yaygın öğretime eğitime başlayacağını ifade eden Milletvekili Taşçı, "Bu da gösteriyorki Türkiye'deki eğitim sistemi devasa bir yapıya sahip. Bu nedenle hükümetimiz eğitimi birinci önceliğe aldı. Çünkü geleceğimiz eğitime bağlı. 4 yıllık iktidarımız döneminde eğitimin fiziki alt yapısının iyileşmesi için 75 bin derslik yaptırdık. İlköğretim okullarının tamamında bilgisayar sistemlerini kurduk. Her yıl 25 bin insana öğretmen kadrosu verdik. Bu da gösteriyor ki eğitime çok önem veriyoruz. Geleceğimizi teslim ettiğimiz öğretmenlerimizin özlük haklarının iyileşmesi için azami gayret gösteriyoruz. Ülke zenginleştikçe eğitime emeği geçenlerin özlük hakları da iyileşecektir. Yeni eğitim yılında başarılı bir yıl diliyorum" dedi. 

Ordu'nun, Cumhuriyet tarihinde ulaşım ağında en yoğun yıllarını yaşadığını ifade eden Taşçı, "Karadeniz sahil yolu, Ünye-Akkuş-Niksar yolu, Fatsa Kumru-Niksar yolu, Fatsa-Aybastı-Reşadiye yolu, Fatsa-Çamaş-Gölköy yolu, Ordu-Gölköy-Mesudiye yolu karayolları ağındaki çalışmaların belli başlı örnekleridir. Köy yollarında Ordu ili en kötü illerinden biriydi. 2006 yılında KÖYDES Projesi'nde Ordu'ya 50 milyon YTL para aktarıldı. Bu geçmiş 30 yıla denk. Amacımız süratle köy yollarındaki açığı kapatmak. Şu anda Ordu ilinde 700 ayrı noktada stabilize ve 1. kat asfalt, 2. kat asfalt, menfez, köprü çalışması olarak devam ediyor" diye konuştu. 

Fındığın ekolojik olarak Karadeniz'in toprağını koruyan bir çevre dostu olduğunu belirten Taşçı, "Karadeniz insanı fındıkla, Karadeniz'in ekolojik yapısını korumuştur. Fındık ekonomik olarak da Karadeniz insanının vazgeçilmez üründür. Fındık 2002 yılına kadar geçen 50 yılda dünyaya 1 dolar seviyesinde sunulmuştur. 2002 yılından 2006 yılına kadar fındık fiyatındaki ortalama 4 doların üzerindedir. Fındıkta ulusal bir politika tespit edebilirsek, tüm sivil toplum örgütleri tüm siyasi partiler, tüccarlar, üreticiler, ihracatçılar elbirliğiyle fındığın ulusal bir politikaya ulaşmasına yardımcı olabilirsek, fındığın 4 dolar bandına oturtabiliriz diye düşünüyorum. Ürettiğimiz ürünün yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. İçeride biz yüzde 10'unu tüketiyoruz. İç tüketimin artırılmasında, üründe çeşidin artırılmasında zaruret var, yeni pazarlar bulunmasında zaruret var. Eğer fındıktaki fiyat çok yüksek bir seviyeye çıkarılırsa Avrupa sürdürülebilir bir pazar olmaktan çıkabilir, çikolata sanayisini Uzakdoğu'da olduğu gibi bademe çevirebilir. O nedenle fındığı 4 dolar bandına oturtmamız lazım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 12:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emir gültaş IP: 85.99.102.xxx Tarih : 19.09.2006 11:28:02
sayın taşçı fındığı 4 dolar düzeyine oturtucakmış!!!fındık 1.5 dolar seviyesine geriledi ordu piyasasında...taşçı ya gündemden haberi yok; ya da fındık la alakası yok!!!sayın başbakan karadenizde fındıkla uğraşan 100 bin kişi var demişti...seçimlere az kaldı sandık da oyları sayınca 100 bin kişimi var ?yoksa 8 milyon üretici mi var? o zaman belli olur...siyaset halk için yapılır!! halka rağmen siyaset yapılmaz!!!