16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

İsyan ettiren tadilat

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, Atatürk İlköğretim Okulu'nda çocukları bulunan bir grup veli, ana binada 10 gün önce tadilata başlaması sebebiyle çocuklarının bir başka okula sevk edilmesine tepki gösterdi. 

Sabah saatlerinde okul önünde biriken bir grup öğrenci velisi, "Bu okul yaz tatilinde neden yapılmadı? Bizim çocuklarımız mağdur. Bu şartlarda çocuklarımızı uzak bir yere gönderemeyiz. Geçen yıl çocuk kaçırma olayları oldu. Yetkililerin çok acil bu problemi çözmesini bekliyoruz" dedi. 

Okulda yapılan tadilatla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya ise, "Sorun, bizden kaynaklanmıyor. Dünya Bankası Finansmanı ile Türkiye genelinde 2000 depreminden sonra okulların güçlendirilmesiyle ilgili bir çalışma başlatıldı. Tadilat için ağustos ayında merkezden ihale edilip yüklenici firmaya verildi. İl genelinde 47 tane okul var bu durumda. Gönül isterdi ki bu tadilat haziran ayında başlasın, okul dönemine kadar bu işler bitsin. Burada 15 gün belki 1 ay öğrencilerimiz başka bir okula gidecek. Uzak olabilir, vatandaşlardan 1 aylık bir süre istiyorum. Yapılan iş sürelidir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 16:24:50
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 21:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?