16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Kız öğrenciler için eğitim seferberliği

AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde 2006 yılında 300 kişilik kız öğrenci yurdu yapmak için hazırlıklara başladıklarını belirterek, böylece yurtsuzluk ve imkansızlık nedeniyle okuyamayan kız öğrencilere okuma fırsatı sağlamış olacaklarını söyledi.
En önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirten Milletvekili Hamit Taşçı, "Türkiye, eğitim sorunlarını çözmeden diğer sorunlarını çözme şansına sahip değil. Eğitimdeki sorunları çözerek nitelikli insan yetiştireceğiz. Böylece Türkiye'nin kalkınmasına ve dünyadaki refahtan daha çok pay almasına katkıda bulunacağız. Orta öğretimde yapılan yeni yatırımlar bunlardan biri. Ancak Ordu dağlık ve engebeli bir yapıya sahip. Ordu merkez, Fatsa ve Ünye'de ortaöğretimde erkek öğrenci yurtları var, ama ilk ve ortaöğretimde müstakil bağımsız kız öğrenci yurtları yok" dedi.

Ordu merkez, Fatsa ve Ünye'de 300'er kişilik kız öğrenci yurduna ihtiyaç olduğunu ifade eden Taşçı, "Biz süratle bu üç ana merkeze kız öğrenci yurdu yapmak zorundayız. Bu çerçevede bir işadamımız 100 öğrencilik yurt teklif etti. Bizden yer talebinde bulundu. Biz de kendisine yardımcı olacağımıza söz verdik ve bu 100 öğrencilik kapasiteyi 300 öğrencilik olarak realize edelim istedik. Bundan hareketle Fatsalı hayırsever işadamlarımızla ikili görüşmeler başlattık. 2006 yılı içerisinde 300 öğrencili kız yurdunun temelini atmak için kararlı ve azimliyiz. Bunu yaptığımız zaman Fatsa ve arkasındaki ilçelerde yurtsuzluk ve imkansızlık nedeniyle okuyamayan kız öğrencilerimize okuma fırsatı sağlamış olacağız. Böylece kızlarımızı geleceğe hazırlamış olacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?