18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Balda kalite özlemi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bal satış merkezinin açılışında konuşan Ordu Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, balda kaliteyi özlediklerini belirterek, "Arıcılıkta il olarak Türkiye birincisiyiz. Bu birinciliği kalitede de elde etmeliyiz" dedi.

Çamaş İlçesi'nde 32 yıldır arıcılık yapan ve Avrupa standartlarında üretim yaptığı için daha önce 2 kez ödüle layık görülen Cemil Aktaş'ın bal satış merkezinin açılışına, Kaymakam Salih Gürhan, Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu ve İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, arıcılık denildiğinde akla Ordu ilinin geldiğini belirterek, "Bunu bütün Türkiye biliyor. Ancak bu yetmiyor. 'Kaliteli, sağlıklı, katkısız bal' denildiğinde de akla Ordu gelmeli. Biz bu şekilde birinci olmak istiyoruz. Arılar, eğer yaptığımız işe eğilirsek çok kaliteli ürün verir ve bu ürün değerini bulur. Dünya ve tüketici neyi istiyorsa bizler onu üretmek zorundayız. Dünya, 'biz kaliteli süzme bal istiyoruz' diyor. Biz petekli balda diretiyoruz. Maalesef böyle bir yanlış içindeyiz. Dünyanın yüzde 90'ı süzme bal tüketiyor. Öncelikle bunu öğrenmeliyiz" diye konuştu.

Kaymakam Salih Gürhan ise, çağın bilim ve teknoloji çağı olduğuna dikkat çekerek, bal üretiminde de bu kriterlere uyulmasının önemini anlattı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 08:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?