2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Yatırımcılar Fatsa'ya davet edildi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde ekonomiye büyük katkı sağlayacağı belirtilen tersane için Karadeniz Bölgesi'nin önde gelen şirketlerinden Fatoğlu Şirketler Grubu talip oldu.

Fatsa Belediye Meclisi'nden geçen ve Bolaman Irmağı ile Fatsa Belediye Mezbahası önünde bulunan toplam 96 dönümlük alanın tersane yeri olarak kullanılması için gerekli olurlar alındı. Çevre Etki Raporu (ÇED) sonuçları da ilgili bakanlık tarafından tersanenin yapımına engel olmayacak şekilde onaylandı.

Tersane alanı içinde hazine, belediye ve vatandaşların tapulu arazilerinin bulunduğu öğrenilirken, tapusu bulunan vatandaşların tersane yapımından haberdar olduğu ve sorun çıkarmayacakları kaydedildi. 96 dönümlük alanın 2-3 tersane yapılabilecek büyüklükte olduğuna da değinilerek, gemi yapım, bakım ve onarımından büyük miktarlarda pay almak isteyen yatırımcılar Fatsa'ya davet edildi.

Şu anda iki firmanın tersane için talip olduğu ifade edilirken, bunlardan birinin Karadeniz Bölgesi'nin önde gelen şirketlerinden Fatoğlu Şirketler Grubu olduğu öğrenildi. Merkezi Giresun'un Bulancak İlçesi'nde bulunan Fatoğlu'nun, Fatsa İlçesi'nde tersane yapmak için yetkililerle görüştüğü ve tersane kurması halinde birçok işsiz vatandaşa iş imkanı vereceği ifade edildi.

Bu arada, tersane alanının tahsisi konusunda yapılan çalışmaları AK Parti Grup Başkan Vekili Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa'nın bizzat takip ettiği ve ÇED'in olumlu sonuçlanmasında önemli rol üstlendiği de dile getirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 11:50:46
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 15:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?