22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Katlı otoparkta imzalar atıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, belediye öncülüğünde yapılan 500 araçlık katlı otopark projesi ihalesini 38 bin YTL yıllık teklif vererek kazanan Erçallar A.Ş., Fatsa Belediyesi ile protokol imzaladı.

İlçenin Ortabüyük Camisi karşısındaki 30 Ağustos Zafer Parkı'na Yap-İşlet-Devret modeli ile 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan katlı otoparkın 30 yıllığına kiralandığı ve proje bedelinin 5.6 milyon YTL olduğu bildirildi.

Protokol imza töreni öncesi Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, basın mensuplarına katlı otopark projesini sinevizyon gösterisi ile tanıttı. Daha sonra yapılan imza töreni sonrası Erçal kardeşler adına bir teşekkür konuşması yapan Burhan Erçal, "Böyle güzel bir projeyi Fatsa'ya kazandıran Başkan Anlayan'a şimdiden teşekkür ediyorum. Bu ihaleye girmeye son iki günde karar verdik. Projeyi görünce gerçekten heyecanlandık ve talip olduk aldık" dedi.

Bu süreçten sonra kendilerine düşen görevin bu projeyi taahhüt edilen süreden daha kısa bir sürede bitirip hayata geçirmek olduğunu ifade eden Burhan Erçal, "Bu proje çevre ilçelere örnek olacak bir projedir. Biz aslen Kumruluyuz, Samsun'da iş yapıyoruz. Fatsa'nın Kumru'ya yakın olması ve memleketimize bir yatırım kazandırma açısından bu proje bizim için cazip oldu. Samsun'da yeni bitirdiğimiz bir plaza inşaatımız var. Bunun devamında inşaat sektöründe kendimizi daha da ileri seviyeye götürmek istiyoruz. Katlı otopark projenin kapsamlı ve güzel proje olması bizi bu projeyi almamıza meyil etti. Kendimizi bu konuda kanıtlayacağız" diye konuştu.

Burhan Erçal'ın ardından konuşan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, "Şehrimizde bugüne kadar başlamış ve bitmiş olan hizmetlerde birçok mutluluğu yaşadık. Bugünkü yaşadığım mutluluk çok daha farklı. Bu proje içerik ve maliyet olarak çıkmış olduğumuz en büyük proje. Amacı da göz önüne getirildiğinde şehrimizin birinci öncelikli sorunu olan otopark soruna cevap verecek bir proje. Bugün çok mutluyum. Çünkü birçok büyük projeyi kamuoyu ile paylaşırken bazı kişiler örneği olmadığı için, bazı kişiler ilk olduğu için, bazıları da çok yüksek maliyetli olduğu için hayata geçme noktasında endişe duydu ve hatta bizi hayalcilikle suçladı. Ancak o günde hayal olmadığına inandığım projenin bugün hayata geçmesinden dolayı, askıda ve reklam tabelasında kalmadığı için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Başkan Anlayan, Fatsa'daki sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan Fatsa Yatırım A.Ş.'ye de teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 13:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?