17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Gergin Veli toplantısı

26 Kasım Cumartesi Günü Ordu Fen Lisesi Salonunda veli toplantısı yapıldı.

Velilere gönderilen davetiyede bir çok gündem maddesi olmasına rağmen, toplantının asıl gündemini öğrenci başarısızlığına neden etkenler oluşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü, okul ve öğrencilerle ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Daha sonra konuşmacılar geçen yıl okulun başarı oranının %66 larda olduğunu belirterek bir çok velinin bilmediği “Ordu Fen Lisesi Pansiyonunun ve Öğrencilerin yoğun olarak çalıştığı etütlerin Ordu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile birlikte ortak olarak kullanıldığı belirtilince Fen Lisesi Öğrenci Velileri bu duruma büyük tepki gösterdi. Daha sonra bir veli olarak söz alan İl Genel Meclis Başkanı Celal Tezcan “ veliler olarak birlikte hareket ederek bu duruma mutlaka bir çözüm getirmeliyiz. Bir tarafta özenle seçilerek buraya gelen ve sessiz olarak çok fazla çalışmak zorunda olan Fen Lisesi Öğrencileri, diğer tarafta keman, fülüt çalan ve dersleri bunları çalmakla başarılı olan güzel sanatlar lisesi öğrencileri. Bu öğrencilerin aynı mekanda başarılı olmaları mümkün değildir. Bu öğrencilere büyük haksızlıktır. Derhal veliler olarak bu durumu yetkililere iletmeliyiz” dedi.

Ordulu Fen Lisesi Öğrenci velileri ise bu konuşmaya tepki gösterek “ bulunduğunuz yerde sizleri biz çözüm için oralara getirdik. Hala bize lobi oluşturun önerisini getiriyorsunuz” diye tepki gösterdi. Söz alarak konuşan bir veli “ Benim çocuğum Türkiye’de dört bin öğrencinin içersinde başarı göstererek Ordu Fen Lisesini kazanmıştır. Günde sekiz saat ders gören ve bunun dışında altı saat daha çalışmak zorunda olan çocuğumun davul keman ve bağlama çalarak ders çalışma durumu olan bir öğrenci ile aynı yerde ders çalışması kabul edilemez. Öğrencinin biri bahçede top oynerken ya da etüt sınıflarında fülüt çalarken diğer öğrenci fizik veya kimya çalışamaz. Bana göre her iki okul öğrencileri başarısız olurken en büyük başarısızlığa Ordu Fen Lisesi öğrencileri uğramaktadır.” dedi.

Bir veli ise çocuğunu ikinci sınıfta olduğunu belirterek çocuğun Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri yüzünden çok rahatsız olduğunu ders çalışamadığını söylediğini belirtti. Yoğun tepki üzerine yeni seçilen okul aile birliği üyeleri velilerle birlikte bir plan oluşturarak ilk olarak Ordu Valiliğine, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Ordu İl Genel Meclis Başkanlığına tüm velilerin faks çekmeleri kararına varıldı. Tüm velilerle birlikte hazırlanan faks metninde şu ifadeler yer aldı:

İlgili Makama, “Ordu Fen Lisesinde öğrenim görmekte olan bir öğrencinin velisiyim. Çocuğum Ordu Fen Lisesi Pansiyonunda kalmaktadır. Aynı pansiyonda bu okulun öğrencisi olmayan Ordu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de yatılı olarak kalmaktadır. Bir tarafta sessiz ortama ihtiyacı olan Fen Lisesi Öğrencileri, diğer tarafta keman-fülüt çalan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri. Bu durum Fen Lisesi Öğrencilerinin başarısını çok olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle Ordu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine en kısa sürede bir pansiyon bulunması hususunda gereğini arz ederim.“

Daha sonra faks metinleri ilgili makamlara ulaştırılmak amacıyla Velilere dağıtılarak toplantı son buldu.
Bekir AKKAYA-Kent Haber
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 11:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?