24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İki ayrı veda yemeği

16 Ekim 2004 tarihinde Kumru Kaymakamı olarak Kumru’ya gelen Kaymakam İlhami Doğan’ın Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanması nedeniyle ilki Fatsa Yalçın Otel’de ve ikincisi Kumru Erçallar Kültür Sarayında olmak üzere iki veda programı düzenlendi.

Kumru’da görevli tüm daire amirlerinin katıldığı İftar yemeğinde Kumru Kaymakamı İlhami Doğan, daire amirleri ile iftar ederek, yemekten sonra ilçede bulunduğu süre içerisinde beraber çalıştığı kurum amirleri ile sohbet ederek kendilerine teşekkür etti. Yalçın oteldeki iftar yemeğine Kumru'daki kurum amirleri eşleri ile birlikte katıldı.
27 Ekim Perşembe akşamı ise Kumru Erçallar Kültür Sarayı'nda Kumru Kaymakamı İlhami Doğan’ın ilçeden ayrılması nedeniyle Kumru Belediye Başkanlığı tarafından iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine çok sayıda vatandaşın yanı sıra köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları, daire amirleri ve personelinin yanı sıra Kumru Kaymakamlık personelinin tamamı hazır bulundu.

Siyasi parti ilçe başkanları ve encümen azaların da hazır bulunduğu veda programı yemeğine Korgan Kaymakamı Şenol Koca, Korgan Jandarma Komutanı Üsteğmen Nadir Demirhan, Korgan Emniyet Amiri Mehmet Yıldırım, Korgan Özel İdare Müdürü Kadir Paç da katıldı.
Yemekten sonra Kumru’da bulunan Kurumlar adına Sağlık Grup Başkanı Dr. Cemalettin Yaktı bir konuşma yaptı. Dr. Cemalettin Yaktı, şunları söyledi. "Sayın Kaymakamımız İlhami Doğan ilçemize geldiği günden bu yana çok güzel işlerin altına imza atmıştır.

Bütün köyleri birlikte dolaşarak var olan problemlere çözüm aramış, önemli bulduklarına el atarak Kumruluların gönlünü feth etmiştir. Garibanlara el uzatmış, kurumları birbirleri ile kaynaştırarak birlikte çalışmanın güzelliğini göstermiştir. Kendilerinin kısa zamanda ilçemizden ayrılmalarından son derece özgün olduğumu belirtir, tüm hayatında başarılar ve mutluluklar diliyorum."

Daha sonra Kumru’ya hizmetlerinden dolayı Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek tarafından bir plaket takdim edildi. Plaket öncesi Kumru Kaymakamı İlhami Doğan bir konuşma yaptı. Kaymakam, konuşmasında içede bulunduğu süre içerisinde ilçeye faydalı olmak maksadı ile elinden gelen imkanları sonuna kadar kullandığını belirterek, "Kaymakamlığı imza atan bir makam olarak görmüyorum. Bu durum işin en kolay yoludur. Kulp’tan Kumru’ya geldik ve şimdide Edirne’ye gidiyoruz. Önemli olan yapılan hizmetlerimiz ve yaptıklarımızdır. Geldiğim günden bu yana siz değerli Kumrulular, Muhtarlar ve Kurumlarımızla güzel işlere imza attığıma inanıyorum. Sayın Belediye Başkanımız, siyasi temsilcilerimiz ve tüm sivil toplum kuruluş ve odaları olmasa idi bu kadar verimli olamazdık. Özellikle de Kaymakamlıkta ve fonda görünmeyen elemanlarımızın yaptıklarımız güzelliklerde büyük payı vardır. Hepinize teşekkürler ediyorum" dedi.

Bir çok evraka imza atmadığını ve kurumların işinin hızlı verimli olması için elinde ne geldi ise yaptığını belirten Kaymakam İlhami Doğan, yeni kurulan bir kurumun başına Sayın Edirne Valisinin ısrarı üzerine gittiğini söyledi. Doğan daha sonra herkes ile helalleşti.

Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek “Sayın Kaymakamımızdan son derece memnunuz. Eğer bizim elimizde bir imkan olsa idi kesinlikle ilçeden ayrılmaması için ne gerekirse yapardık. Kendisinin ayrılmasından son derece üzgünüz. Bizi bu noktada mutlu eden şey kendinin yükselerek validen sonra Edirne’de ikinci adam olarak gitmiş olmasıdır. 40 trilyonluk Edirne bütçesinin başına gidiyor. Ne var ki Edirne tüm yolları yapılmış ve gelişmiş bir ildir. Dolayısıyla Bu paradan ümit ederiz ki, ilçemize de bir kıyak yapar” deyince salonda büyük kahkahalar oluştu.
Vakaleten Kumru Kaymakamlık görevini yürütecek Korgan Kaymakamı Şenol Koca Abim diye başladığı konuşmasında hayırlı olsun dileklerini ifade ederek, “Abim Sayın İlhami Doğan’ın yarım kalmış işlerinin tamamlanması için bütün gücünü kullanacağını” belirtti.

 

Bekir Akkaya - Kent Haber / Kumru
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 02:50:14
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 03:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜLE GÜLE IP: 85.101.79.xxx Tarih : 28.10.2005 15:25:55
SAYIN KAYMAMAKAM BEYİN BÖYLE BİR ZAMANDA GİTMESİ BİZLER İCİN BÜYÜK BİR KAYIP SİZİ ÖZLEYECEĞİZ KUMRUYU UNUTMA