18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kumru bayramlaştı

Ramazan Bayramının birinci gününde Kumru’da havaların güzel olması bayramın coşkulu bir şekilde kutlanmasına neden oldu.

Kumru’da ilk kutlamalar bayram namazından sonra tüm camilerde yapıldı. Camilerin bahçesinde bayramlaşmak amacıyla uzun kuyruklar oluşturan Kumrulular çoktandır göremedikleri yakınları ile hasret giderdi.

Kumru merkeze bağlı 15 camide bayramlaşma esnasında cami görevlilerince duadan sonra şeker ve pasta ikram edildi. Camilerde bayramlaşma esnasında ikram edilen şeker ve pastalar Kumru Belediyesi'nce temin edildi.

Bayramlaşma töreni, daha sonra resmi kurumlarda devam etti. Tüm törenlerde yoğun katılımın olması gözden kaçmadı.

Yüz yıllardan bu yana Kumru Fizme’de yapılan kutlamalara yoğun bir katılım oldu. Büyük güreşlerin yapıldığı bayram kutlamalarında ceviz helvaları yenildi, çoktandır görüşmeyenler birbirleri ile hasret giderdi.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Fizme Ramazan Bayramı Güreşleri, güreşçiler açısından büyük çekişmelere neden oldu. Katılanların ilgili ile izlediği güreşler her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarının birinci günü Yukarıdamlalı – Dereköy Mevkiinde yapılıyor.

Bekir Akkaya - Kenthaber / Kumru
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 10:54:13
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 14:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?