18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

At yarışları engel tanımadı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Belediye Başkanlığı'nın katkıları ile Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen 1. Dostluk Rahvan At Yarışları'na katılan yarışmacılar, yağan yağmur ve aşırı çamurlu zemine rağmen yarışmaktan vazgeçmedi.

Çevre il ve ilçelerden gelen 40 katılımcının yer aldığı yarışmanın, yağan yağmurla birlikte aşırı çamur olan zemin nedeni ile koşu sırasında atların kayarak üzücü olaylar yaşanmaması için iptal edilmesi gündeme geldi. Ancak ata sporuna gönül verenlerin "Bu hayvanlar asildir. Onlar nasıl ki eskiden zor şartlarda ecdadımızı kar kış demeden seferden sefere sırtında taşıdıysa bugün de koşarlar, biz de her şartta atalarımız gibi ata bineriz" demesi üzerine yarış iptal edilmedi. Ünye Atlı Spor Kulübü tarafından bu yıl ilki düzenlenen yarışın gelecek yıllarda devam ettirilerek geleneksel hale getirileceği öğrenildi. Önce kurban kesilen yarışmada, atına ve biniciliğine güvenenler dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.

Oldukça çekişmeli geçen at yarışlarında; minik tayda Onur Parlak, üçlü tayda İlbey Kavasoğlu, büyük tayda Reşit Kaya, destede Adem Keskin, küçük ortada Ömer Atabay, büyük ortada Fahri Boz, baş altında İlbey Kavasoğlu ve baş atlarda da Ramis Romanoğlu birinci oldu. Yarışmada ilk üçe girenlere ödülleri, başta güreş olmak üzere ata sporlarına ve diğer spor dallarındaki faaliyetlere destek veren, ilgi gösteren Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ile diğer izleyenler tarafından verildi.

Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu yarışmacıları kutlayarak, ata sporuna gönül verenlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Ünye Atlı Spor Kulübü Başkanı İlbey Kavasoğlu da, kendi yetiştirdiği iki atın dereceye girdiğini ve bu yıl ilkini düzenledikleri yarışın bundan sonraki yıllarda devam ettirileceğini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 14:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?