19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kahraman dede torununu kurtardı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, İmdat Seyhan adlı dede, yangın çıkan evlerinde tek başına bulunan torununu dumanların arasına dalıp kurtarırken, dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre olay bugün saat 13.30 sıralarında Orta Yılmazlar Mahallesi 14 numaralı apartmanda meydana geldi. Zemin kat dahil 6 katlı apartmanın 5. katında bulunan dairede elektrik sobasında çıktığı ileri sürülen yangında evde tek başına bulunan 4 yaşındaki Doğaç Seyhan ölümle burun buruna geldi. Evin içerisinden duman çıktığının görülmesi üzere komşuları itfaiyeye ve apartmanın yanında bakkal işleten İmdat Seyhan'a (65) haber verdi.

 Bunun üzerine apartmana çıkarak dumanların arasına dalan dede, torununu bulamayarak çaresizlik içinde aşağıya indi. Komşularının "Torunun balkonda" diye uyarısı ile tekrar eve çıkan dede, olay yerine gelen itfaiye çalışanlarının da yardımı ile torununu indirdi. Küçük çocuk ve ardından dedesi ambulansla Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken; kısa sürede kontrol altına alınan yangında evde maddi hasar meydana geldi. Çevre sakinleri yangının daha fazla büyüme ihtimaline karşı itfaiyenin çabasını endişe içerisinde izledi. 

İzmir'de oturan ve tatil dolayısıyla annesi ile birlikte ziyarete geldiği öğrenilen Doğaç Seyhan, yaşadığı şok nedeniyle sessiz kalırken bu sessizliğini, acil serviste yan yana tedavi gördüğü dedesinin konuşması ile son buldu. Olayda yaşadıklarını basın mensuplarına anlatan İmdat Seyhan, torunu için "Nasıl yangın çıkarttı, bilmiyorum" dediğinde küçük çocuk, "Ben yangın çıkartmadım. Soba çok yandığı için çıktı. Bende balkona çıktım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 19:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?