22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İşçiler egzoz gazından zehirlendi

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, bir fındık işleme fabrikasında elektrik kesintisi nedeniyle kullanılan jeneratörün egzoz gazından 22 bayan işçi zehirlendi.

Alınan bilgiye göre, fındık içindeki yabancı maddeleri ayıklayan bayan işçilerden bir bölümü, jeneratörün egzozundan çıkan karbonmonoksit gazından etkilendi. Baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle bazı işçiler fabrika yetkilileri tarafından Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Birden rahatsızlandıklarını anlatan işçiler, fabrika yetkilileri tarafından dışarıya çıkarıldıklarını ve yoğurt yediklerini söyledi.

Fabrikada 70 bayan işçinin çalıştığını söyleyen işçi sorumlusu Emine Bolat, kendisinin de aynı ortamda olduğunu belirterek, "Jeneratör bizim çalıştığımız kattaki makinist dairesindeydi. Oradan bina içine yayılan egzoz gazı bazı işçileri etkiledi" dedi.

İşçilerin karbonmonoksit gazından zehirlendiklerinin belirlendiğini söyleyen Dr. Kamuran Karakülah ise, hastalara oksijen ve sıvı tedavisi uyguladıklarını, bir süre müşahede altında tutulduktan sonra gerekli kontroller yapılarak hastaların taburcu edildiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 14:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?