5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Eğitimde Gönül Birliği yaptılar

"Arçelik ile Eğitimde Gönül Birliği" adlı öğretmenlere yönelik eğitim Rize'de başladı. 1 yılı aşkın süredir devam eden "Arçelik ile Eğitimde Gönül Birliği" programı kapsamında hazırlanan Öğretmene Devlet ve Eğitim Projesi'nin Rize ayağı başladı.

Açılışını Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Er ve Arçelik Stratejik İletişim Yöneticisi Levent Türkay'ın yaptığı projeye 5 ilden 45 yatılı bölge okulu öğretmeni katıldı.

Rize Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Er, kızların okutulmasıyla yoksulluğa yol açan fazla doğurganlığın ters orantılı olduğunu söyledi. Er, "Bu projelerle kızların okutulmasında engel teşkil eden okul ve bireylerin eğitimi de amaçlanmaktadır. 2003 yılında yapılan araştırmalara bakıldığında ülkemizde doğurganlık oranı 2.2'dir. Bu halen ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'de ortalama 2.2 iken, bu oran Doğu Anadolu Bölgesi'nde 3.4'tür. Güneydoğu Anadolu Bölgemiz'de ise 4.19'dur. Bu oranlar yoksulluğu da beraberinde getirmektedir. Yapılan araştırmalarda lise muzunu bayanların doğurganlık oranlarının düşük olduğu, ilkokul mezunu ve hiç okumayan bayanlarda doğurganlığın yüksek olduğu görülmektedir. Bu da eğitimle doğurganlığın ters orantılı olduğunu gösteriyor" dedi.

Arçelik Stratejik İletişim Yöneticisi Levent Türkay ise, Arçelik olarak eğitim alanındaki hizmetleri ve amaçlarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:46:46
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 11:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?