8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Karadeniz'in şampiyonu Rize

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre Rize, Türkiye 34.'sü ve Karadeniz birincisi oldu. 

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ÖSS'de eşit ağırlık, sayısal, sözel ve yabancı dil alanlarında il genelinde ilk 3'e giren öğrencileri ödüllendirdi. Rize Valilik Salonu'nda düzenlenen törene Rize Valisi Enver Salihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, öğretmenler, öğrenciler ve yakınları katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, eğitimde her geçen gün iyiye gittiklerini belirterek, "Uygulamaya koyduğumuz sistem meyvelerini vermeye başladı. 3 yıl önce ÖSS'de 74. sıradaydık. Bu yıl 34. sıraya yükseldik ve Karadeniz birincisi olduk. Eğitim kalitemizi ve seviyemizi yükselterek daha iyi yerlere gelmek istiyoruz" dedi. 

Vali Salihoğlu ise, özel eğitim kurumlarının önemine değinerek, "Komünizmi yeni bırakan Rusya'da bile özel kuruluşlar eğitim alanında yüzde 10'luk alana sahip. Bu bizim ülkemizde yüzde 2 oranında. Eğitim kamu hizmeti olsa da kamunun görevi olmamalı. Özel kurumların da tek görevi Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurallarına bağlı olarak iyi insan ve başarılı öğrenci yetiştirmek olmalı. Bu rakamlar başarı için bir ölçü değildir. Sadece iyi yolda gittiğimizin birer göstergesidir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ÖSS'de eşit ağırlık alanında Rize genelinde birinci olan Ahmet Nadir, ikinci olan Ali Serdar, üçüncü olan Yahya Kamburoğlu, hediye edilen bilgisayarları Vali Salihoğlu'nun elinden aldı. Sözel alanında ise birinci Esra Polat, ikinci Burak Sarıgül, üçüncü olan Arzu Kılıç, bilgisayarlarını İl Milli Eğitim Müdürü Çelik'in elinden aldı. Sayısal alanda birinci olan Ece Erçi, ikinci olan Esrahoşoğlu, üçüncü olan Dilek Kalay ve yabancı dil alanında birinci olan Fatma Sezgin de, hediye edilen bilgisayarları vali yardımcılarının ellerinden aldı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, sınavda dereceye giren öğrencilere burs
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 18:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?