8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Başbakanın adıyla dolandırdılar

Rizeli muhtarların dikkati Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini kullanarak halkı dolandıran bir şebekeyi ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, kendisini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı İsmail Hakkı Yılmaz olarak tanıtan bir kişi, Rize'de muhtarları arayarak, mahalle ve köylerinde bulunan 4 işsiz gencin ismini belirlemelerini, bu gençlere Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla iş verileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın adını kullanan dolandırıcı, olayın Başbakan tarafından gizli tutulduğunu söyleyerek ismi verilen genç başına muhtarlara verdiği banka hesap numarasına 89 YTL yatırılmasını istedi. Olaya uyanamayan bazı muhtarlar tespit ettikleri 4 işsiz gence durumu bildirip banka hesap numarasına para yatırmalarına sebep oldu.

Olaydan şüphelenen Küçükçay Muhtarı Zihni Nalbant, konuyu Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş'a aktardı. Erbaş da olayın gerçek olup olmadığını öğrenmek için AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ile görüştü. Karal'ın konuyla ilgili yaptığı incelemede, söz konusu hesap numarasının Adıyaman'da bulunan Abuzer Çalışkan isimli bir fırıncıya ait olduğu tespit edildi.

Öte yandan Türkiye'nin bir çok yerinden yoğun bir şekilde söz konusu banka hesap numarasına para yatırıldığı, yatırılan paraların internet üzerinden farklı bir hesap numarasına havale edildiği ortaya çıktı. Rizeli muhtarların şikayeti üzerine Rize Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Küçükçayır Köyü Muhtarı Zihni Nalbant, "İsmail Hakkı Yılmaz ismini kullanan kişi, telefonda başbakanın danışmanı olduğunu söyledi. Başbakan tarafından olayın gizli tutulduğunu, bizim belirleyeceğimiz 4 kişiye iş verileceğini söyledi. Bizden kişi başına verdiği hesap numarasına 89 YTL yatırmamızı istedi. Ben de durumu dernek başkanımıza bildirdim. Benim gibi bir çok muhtarın arandığını öğrendim" dedi.

Öte yandan Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, telefonla tüm muhtarları arayarak, dolandırıcılara karşı uyardı.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 14:23:02
Güncelleme :8 Mart 2006 Çarşamba 14:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?