8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

'Dur' ihtarına uymadılar

Rize'de polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan bir araçtaki şahıslarla polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 kişi yaralı ele geçirilirken, ormanlık alana kaçan şahısların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Rize merkeze bağlı Çiftekavak mevkiinde polisin "dur" ihtarına uymayarak 34 VE 9728 plakalı otomobille kaçmaya başlayan 4 kişi, Fener Mahallesi'nde sıkıştırıldı. Yaşanan boğuşma sırasında bir polisin silahını alarak kaçan şahıslar, polislere ateş açtı. Zanlılardan suç dosyası olduğu ileri sürülen B.C. (Bahri Coşkun) kaçarken polis tarafından vuruldu. Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alınan B.C'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis, sabah saatlerine kadar bölgede geniş çaplı arama çalışması yaptı. Aralarında Özel Harekat ekiplerinin de yer aldığı 100'e yakın polis memuru, arama çalışmalarında işaret fişekleri ve aydınlatıcı fişekler kullandı. Arama sırasında özel eğitimli köpekler de hazır tutuldu. Rize İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaya, bizzat olay yerine gelerek sevk ve idareyi sağladı.

Vali Enver Salihoğlu, Rize'de polisle bir grup arasında yaşanan silahlı çatışmanın adi bir asayiş olayı olduğunu ve başka bir boyutunun olmadığını söyledi. Şahıslardan birinin polislerin açtığı ateşle yaralandığını belirten Vali Salihoğlu, "Yaralı şahıs bir binanın bodrum katında güvenlik güçlerince yakalandı. Durumu ağır. Diğer şahıs ya da şahısların yakalanması için operasyon sürüyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 13:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?