8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Polis haftası etkinlikleri

Rize'de 10 Nisan Polis Bayramı dolayısıyla düzenlenen tatbikatlar gerçeğini aratmadı.

Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından, 10 Nisan Polis Bayramı etkinlikleri kapsamında Polis Evi önünde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Enver Salihoğlu başta olmak üzere İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ruhi Candan, bürokratlar, üst düzey askerler, polis müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Etkinlikler içerisinde Rize Çaykent Sağırlar Okulu bayan öğrencilerinin halk oyunları gösterisi dikkat çekti. Duymadıkları müzik eşliğinde, ekip başının el ve kol hareketlerine göre horon oynayan kızlar büyük alkış aldı.

Etkinlikler kapsamında bir takım tatbikatlar gerçekleştirildi. İlk olarak narkotik ve asayiş köpeklerinin gösterileri yapıldı. Narkotik köpeği Duman, bir otomobilin içerisine yerleştirilen uyuşturucuları kısa sürede buldu. Asayiş köpeği Eros ise bir kapkaççıyı etkisiz hale getirmeyi başardı.

Köpeklerin gösterisinin ardından izinsiz bir gösteriye müdahale edildi. Yasa dışı slogan atarak yürüyüş yapmak isteyen bir grup, polisin ikazlarına rağmen yürümeye devam edince Çevik Kuvvet polisleri tarafından etkisiz hale getirilerek göz altına alındı. Gerçeğini aratmayan tatbikatlarda son olarak bir binadan rehineler kurtarıldı. Tatbikat gereği teröristler bir binanın girişine bomba yerleştirerek iki kişi rehin aldılar.

Özel Harekat polisleri ipler yardımıyla binanın çatısından aşağıya inerek teröristleri etkisiz hale getirdi. Ardından binaya girildi. Teröristlerle yaşanan çatışmanın ardından rehineler sağ olarak kurtarıldı. Binanın girişine bırakılan bomba ise imha edildi. Nefes kesen tatbikat izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 20:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?