9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Rize'de şoför eylemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi'nde, yolcu taşımacılığı yapan çok sayıda minibüs şoförü, yolcu indirme-bindirme sorunları nedeniyle araçlarının haksız yere bağlandığı iddiasıyla araçlarıyla Rize-Artvin Karayolu'nu bir süre araç ulaşımına kapattı.

Rize'nin Güneysu İlçesi'nde yolcu taşımacılığı yapan çok sayıda minibüs şoförü, son günlerde ilçelerine bağlı Pazarköy sınırları içerisinde yolcu indirdikleri gerekçesiyle araçları bağlandığı için eylem yaptı. Yaklaşık 30 şoför, minibüsleriyle konvoy halinde Rize Valiliği önüne geldi. Yol ortasına araçlarını çeken şoförler Rize-Artvin Karayolu'nu araç ulaşımına kapatarak basın açıklaması yaptı. Eylemi önceden haber alan polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Araçların park ettiği yere gelen Rize İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaya, yoldan geçmekte olan bir aracı eylemci araçlardan birisi zannederek durdurdu. Araç sürücüsü eylemle ilgisi olmadığını, yoluna gittiğini söyleyince İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaya araç sürücüsü "Defol git, o zaman" diyerek tepki gösterdi.

Polisin ikazına rağmen araçları kaldırmayan sürücüler basın açıklaması yaptı. Sürücüler yaptıkları açıklamada, "Çalıştığımız hat üzerinde bulunan Pazarköy'de yolcu indirdiğimiz için araçlarımız sürekli bağlanıyor. Biz kesinlikle Pazarköy'den yolcu almıyoruz. Ama Rize'den aracımıza binen Pazarköy yolcularını indirmek zorunda kalıyoruz. Yolcu bir tanıdığını görüp inmek istiyor veya bilgimiz olmadan aracımıza binmiş oluyorlar. Aracımıza her binen yolcuya kimlik kontrolümü yapalım ? Aracımıza binen kişiler Pazarköy'de iniyor diye araçlarımızın bağlanması mı gerekir? Yoksa insanları indirmeyip mağdur mu edelim? Bu sorunumuz çözülsün. Bize bir yol gösterilsin" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Rize İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaya'nın uyarı anonsuyla birlikle şoförler, minibüslerine binerek yolu trafiğe açtı.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 16:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?