8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Televizyon programcısına demir çubukla saldırı

Merkezi Rize'de bulunan Çay Televizyonu'nun program yapımcısı Orhan Yazıcılar, kimliği belirlenemeyen kişilerce uğradığı saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, Rize'nin Paşakuyu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Orhan Yazıcılar, merkezi Rize'de bulunan ve uydu aracılığı ile ulusal yayın yapan Çay Televizyonu'nda sabah kuşağında canlı yayınlanan "Çay'da Sabah" adlı programının ardından öğle saatlerinde haber amaçlı Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne gitti.

Yazıcılar, yaptığı görüşmenin ardından televizyonun yönetim kurulu üyesi Sadık Hür ile birlikte buradan ayrılırken, kimliği henüz tespit edilemeyen 20 yaşlarında siyah takım elbiseli 2 kişinin demir çubuklu saldırısına uğradı. Olayda saldırganlar, Orhan Yazıcılar'ı ayaklarından, bileklerinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Saldırganlar kaçarken, demir çubuklarla Çay TV haber aracının da camlarını kırardı. Olay sonrası yaralanan Yazıcılar, ambulansla Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Yazıcılar'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olay hakkında bir açıklama yapan Orhan Yazıcılar, kendisine saldıran kişileri tanımadığını belirterek, "Bir anda bize saldırdılar. Bana öldüresiye vurmaya başladılar. Ne olduğunu anlamadım. Biz Rize'de televizyonculuk yapıyoruz. Kimseyle bir meselemiz yok. Bu gözü dönmüş kişiler, zannedersem orada kim olsaydı aynı olayı gerçekleştireceklerdi. Son günlerde asayiş olayları ürkütücü boyutlara ulaştı. Bizler de tedirginlik duyuyoruz" diye konuştu.

Emniyet güçleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 22:38:08
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 11:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?