5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

"Okullarımızda şiddet var"

Samsun Emniyet Müdürlüğü Okul Polisi Uygulaması kapsamında, görevli memurlara yönelik "Okulda Şiddet ve Önlemler" konulu seminer düzenledi. 

Samsun Polisevi'nde, Okul Polisi Uygulaması kapsamında 'okullardaki şiddet olaylarının önüne geçmek, öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki iletişimi sağlamak' amacıyla okullarda görev alacak 87 polis memuruna eğitim verildi. Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, şiddet olaylarında 13-17 yaş grubu gençlerin etkili olduğunu söyledi. 

Okul Polisi Uygulaması'nın önemine değinen Pekşen, görev alacak polislerin iletişim için önemli olduğunu söyledi. Görev alacak polisler arasında bulunan bayan polislerle öğrencilerin daha rahat diyalog kuracağına inandığını dile getiren Pekşen, "Polis her zaman güçtür. Ama uygulamayla biz okulda polis gücü olarak görmüyoruz. Polis, öğrenci, öğretmen ve veli arasında diyalogu sağlayacak. Birçok öğretmen kendini okulda güvende hissetmiyor. Uygulamayı duyunca 'çok şükür kurtulduk' diyor. Öğretmenler okulda güvende olmadığını düşünüyor ve korkuyor. Kesinlikle okullarımızda şiddet var. Şiddet Türkiye'nin her yerinde olur. Şiddet varlığı ise kabul edilmelidir. Hastalığın tanısı konur ve tedavi yöntemleri bulunur. Bu hepimizin sorunu" dedi. 

Seminerde konuşan OMÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turla ise olayların adli yaklaşımı ve gelişi konusunda bilgi verdi. Seminere İl Emniyet müdürü Mustafa İlhan, emniyet müdür yardımcıları birim amirleri ve polisler katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 16:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?