18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Canik'de "perşembe sohbetleri"

Canik Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında başlatılan eğitim faaliyetleri devam ediyor. 29 Mayıs Fatih Parkı'nda yapılan "Canik'te Perşembe Sohbetleri"ne, İl Müftülüğü'nden Vaiz Sedide Akbulut konuşmacı olarak katıldı. Eğitim seminerine katılanlara "Sabır" konusunda bilgi veren Akbulut, programlara katılımın az olmasını kendisini üzdüğünü dile getirdi. Akbulut, bu tür eğitim seminerlerine her kesimden insanların mutlaka katılması ve kendi eksikliklerini gidermesi gerektiğini vurguladı.
Toplumların şekillenmesinde eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Akbulut, "İslamiyet'in ilk şartı 'Oku'dur. Yaşınız ne olursa olsun, imkanlarımız ölçüsünde mutlaka eğitim almalıyız. Eğitimi alırken de 'yaşım geçmiş, anlatılanlardan hiç bir şey anlamıyorum' diyerek kaçmamalıyız. Sabırlı olmalıyız ve anlatılanları can kulağı ile dinlemeliyiz. Bunun mükafatını ilerleyen yıllarda mutlaka alacaksınız" dedi.
Canik Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından "Canik'te Perşembe Sohbetleri" adı altında yapılan eğitim seminerlerinin devamı olarak, haftanın salı günleri de doktor, avukat, psikolog gibi her branştan bilim adamlarının konuşmacı olarak katılacağı 'Canik Seminer Günleri' adı altında yeni bir eğitim faaliyetinin başlatılacağı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 13:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?