5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Canik Belediyesi'ne yardım

Samsun'un Canik Belediyesi'nin Leonar Da Vinci Eğitim Programı çerçevesinde hazırladığı 140 bin Euro'luk mesleği eğitim projesi kabul edildi. Proje kapsamında vasıflı iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla 45 kişinin yurtdışına gönderileceği belirtildi.

İşsiz gençlere mesleki alanlarda yurtdışı deneyimi kazandırmak, yeteneklerini, rekabet güçlerini ve mesleki bilgilerini artırmak için işsizlikle mücadele noktasında projeler geliştirdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geliştirilen proje kapsamında mayıs-haziran aylarında 45 kişinin yurtdışında 13 haftalık mesleki eğitim alacağını söyledi. Eğitimlerin İsveç, Fransa ve Almanya'da verileceğini dile getiren Başkan Genç, "Mesleki eğitimle ilgili hazırladığımız projenin kabul edilmesi bizi memnun etti. Hazırladığımız bu proje ve bundan sonraki hazırlanacak bu tür projelerle ülkemizdeki işsizlik oranının düşmesine katkı sağlayacağız" dedi.

Bu bağlamda yurtdışında eğitim almak isteyenlerin 17 Nisan'a kadar Canik Belediyesi Avrupa Birliği Ofisi'ne başvurularını yapmaları gerektiğini belirten Başkan Genç, "Biz, bu projeden tüm Samsun gençliğinin faydalanmasını istiyoruz. Hedefimiz AB'ye uyumlu, modern Türk ekonomisinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek vasıflı iş gücünün yetiştirilmesidir.

Böylece gençlerimizi mesleki eğitim alanlarında eğiterek, istihdamın kolaylaşmasını sağlamak ve Avrupa'daki işsizlik oranının azalmasına katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 17:44:01
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 17:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?