19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Geleceğe yatırım

Canik Belediye Başkanı Genç, öğrencilerin çoğunluğunun istedikleri branşı okuyamadığını belirterek, öğrencilere yönelik meslek tanıtım semineri düzenleyeceklerini söyledi.

ÖSS'yi kazanan gençlerin yapacakları mesleki tercihlerle ilgili doğru bilgi sahibi olmadığını dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye'de öğrencilerin çoğu istedikleri branşı okuyamamaktadır. Kazandıkları ve zorlada olsa okudukları dalda isteksiz olduklarından dolayı verimli olamamaktadırlar. Buda işsizliği dolaylı yoldan da olsa etkilemektedir. Canik Belediyesi olarak beldemizdeki gençlerin mesleklerini doğru seçmeleri ve seçtikleri mesleğin özelliklerini bilmeleri için böyle bir uygulamayı uygun bulduk. Geleceğe yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Bizde mesleğini seven ve gelecekte başarılı olacak gençlerimize yatırım yapıyoruz" dedi.

70 farklı meslek branşında verilecek olan seminerlerin rehber öğretmenler ve konusunda uzman kişiler tarafından verileceğini kaydeden Başkan Genç, seminerlerde öğrencilerin seçmek istedikleri meslek dalıyla ilgili istedikleri soruları sorabileceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 17:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?