5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Halkeğitim'den eğitim hamlesi

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarının sergi açılışları, sertifika ve belge törenleri sona erdi. 

Sergilerin açılış törenlerine İlçe Kaymakamı Adem Arslan'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve okul idarecileri de katıldı. İlçenin Sarıalan, Kıranalan, Meşeli, Yağcı ve Çekalan köylerindeki açılışlar oldukça beğeni topladı. İlçe Kaymakamı Adem Arslan, sergi açılışlarında yaptığı konuşmalarda eğitimin önemine değinerek, çocukların garanti altına alınmasının ancak okutmakla mümkün olacağını, geleceğin annelerinin eğitimli olması, kız-erkek ayırımına meydan verilmeden her çocuğun okutulması gerektiğinin altını çizerek, bu yıl ilçede açılan 132 kurstan 13'ünün okuma-yazma kursu olduğunu, bu kurslarda 280 bayanın okuma-yazma öğrendiğini vurguladı. Köylerdeki bilgisayar kurslarının açılmasına da çok sevindiğini ifade eden Arslan, teknoloji çağında köylerde bilgisayar kursunun açılmasıyla bilgisayar kullanımının yaygınlaşacağını kaydetti. 

Bu yıl ilçede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 25 değişik branşta 122 kurs açıldığı, bu kurslarda bin 867 bayan, bin 383 erkek olmak üzere toplam 3 bin 150 kursiyerin eğitim aldığı, kursların 52'sinni köylerde 70'inin ise ilçe merkezinde açıldığı belirtildi. Köylerdeki sergi açılış törenlerinin sona erdiği ilçe merkezindeki sergi açılışlarının 2 Haziran 2006 tarihinde yapılacağı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 11:45:31
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 11:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?