19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Milli Eğitim Müdürü aklandı

Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın hakkında çıkarılan yolsuzluk dedikoduları, müfettiş raporlarıyla çürütüldü.
Aydın'ın mazot yolsuzluğu yaptığını iddia eden çevrelerin etkisiyle Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı araştırma sonunda, Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın'ın memleketi olan Kars'ın Kağızman İlçesi'ne 2 tanker mazot değil, 2 koli eski kitap gönderdiği belirlendi.

Soruşturmayla ilgili görüşlerini belirten Aydın, "Adam diyor ki 'Kağızman'a iki tanker mazot göndermişsin'. Yahu Allah'tan korkun, ben buraya mazot buldum da Kağızman mı kaldı? Meğer gönderdiğimiz iki koli eski kitapmış. Onu da ben göndermedim, 23 Nisan İlköğretim Okulu 'Kardeş Okul' uygulamasıyla iki koli kitap göndermişler, o iki tanker mazot oldu. Ne yapalım? Güzel niyetlilerin yanında art niyetliler de oluyor. Biz iyi niyetimizi bırakmayacağız" dedi.

Bugüne kadar boğazından haram lokma geçmediğini, adının yolsuzluk bir kenara usulsüzlüğe bile karışmadığını söyleyen Aydın, iftiracılara tepkisini gösterirken, "Ne derlerse desinler. Ben kendimi biliyorum. Emsallerim havayı, bulutu, güneşi, ayı seyrederken ben tuğla fabrikalarında çalışır harçlığımı çıkarırdım. 3 yıllık eğitim enstitüsünü bitirmeme rağmen 4 yıllıktan da mezun oldum. Yıllarca üniversitede alnımın akıyla öğretim üyeliği yaptım. Bugün bana 'Git şuraya' deseler giderim. Benim için çalışmak ve verimlilik esastır. Bu ruhtur. Çalışmamaktan rahatsız olmaktır. Ben 'Ali, Veli değerlendirsin' diye hiç düşünmedim. Ben vicdanen rahatsam iş tamamdır. Buradan gittiğim zaman benim arkama takacakları tek teneke çalışmaktır. İftira ettiler, müfettişler geldi, soruşturma yaptı. Ne oldu? İftiracıların eline ne geçti? Başları göğe mi erdi? Bu iftiracılar, Samsun'da eğitim alanında o kadar çalışma yaptık. Onları görmüyor mu? İşleri güçleri dedikodu üretmek, söylenmek. Halbuki söylenmeyi bırakıp söylemeye ve icraat yapmaya başlasalar hem kendileri için hem de ülkemiz için çok daha iyi olur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 16:51:29
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 20:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?