5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Yunanistan destekli meslek eğitim projesi

Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından yürütülen "Mesleki Eğitim Geliştirme Projesi"nin Yunanistan'ın 3 kurumu tarafından desteklendiği öğrenildi. 

Mesleki Eğitim Geliştirme Projesi'nin Sorumlusu Ragıp Zık, projesinin Yunanistan'dan Mesleki Eğitim Uzmanları İşbirliği Ağı (ANCE), Yunanistan Ulusal Mesleki Eğitim Kurumu (OEEK) tarafından desteklendiğini, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Uluslararası Gelişme ve İşbirliği Departmanı olan Hellenic Aid'in de mali destek sağladığını kaydederek, "Proje süresince geliştirilecek mesleki eğitim programlarını İstanbul, Samsun ve Van illerindeki Toplum Gönüllüleri Gençlik Hizmet Merkezleri'nde uygulayacağız" dedi.
Projenin amacı ve hedefi hakkında bilgi veren Ragıp Zık, dezavantajlı kişilere öncelik verecek şekilde çeşitli mesleklere ilişkin uzmanlık bilgisi geliştirip yaygınlaştırmak, kapasite geliştirmek ve iş piyasasında kişinin değerini arttırmanın yanında çalışanların mevcut durumlarını güçlendirmek ve kendi girişimlerini desteklemek istediklerini kaydetti. 

Zık, "Mesleki bilgiye erişimi sınırlı olan, ekonomik, sosyal ve bunun gibi açılardan dezavantajlı konumda olan kişilerin yeniden işgücü piyasasına kazandırılması, mesleki beceri ve kapasitelerinin arttırılması ve aynı zamanda yereldeki işgücü talebine cevap verebilecek bir işgücü arzı oluşturularak istihdamın desteklenmesi de bu projenin hedefleri arasındadır" diye konuştu. 

Zık, yeni başlayan, Yunanistan'ın 3 kurumu tarafından desteklenen ve bir yıl sürecek olan projeden beklenen sonuçları ise şöyle sıraladı: "Eğitim sistemi ve iş piyasası arasında sürdürülebilir bir ilişki kurmak. Yerel ekonominin ve birlikte yaşama kültürünün gelişimine katkıda bulunmak. Yoksullukla mücadeleye katkıda bulunmak. İstihdamın gelişimine katkıda bulunmak ve mesleki eğitimler sayesinde kişisel girişimleri desteklemek." 

Şu anda projenin yürütülmesi için verilecek mesleki eğitimlerin belirlenmesine yönelik araştırmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Zık, "Daha sonra mesleki eğitim paketleri oluşturacağız. İstanbul, Samsun ve Van illerinde pilot eğitmen eğitimleri vereceğiz. Aynı illerde yaygınlaştırma eğitimlerini yapacağız ve sürdürülebilir bir mesleki eğitim programı geliştireceğiz" şeklinde konuştu. 

Toplum Gönüllüleri Vakfı Mesleki Eğitim Geliştirme Projesi'nin Sorumlusu Ragıp Zık, projenin Samsun ayağı için beraberinde ANCE Genel Müdürü Aspasia Kakari, OEEK Proje Yürütücüsü Peny Tven ve Hellenic Aid'in Genel Müdürü Loukas Zafılas ile birlikte Samsun Vali Yardımcısı Mustafa İngenç'i ziyaret ederek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
.
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 12:21:35
Güncelleme :12 Eylül 2006 Salı 12:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?