5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Emlakçılara denetleme

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde sahte tarife ve sözleşmeyle çalışan emlak ofislerinin de ortaya çıkartıldığı bildirildi.

Tüm Emlakçılar Meslek Odası ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerini yaptığı denetillerde, emlak ofislerinde TSE Standartları kapsamında olması gereken bilgisayar, faks, tuvalet, otomobil, fotoğraf makinesi, şerit metre ve pusula gibi özellikler arandı. Denetimlerde, bir çok emlak ofisinin zorunlu TSE standartlarına uymadığı, bazılarında da sahte tarife ve sözleşme ortaya çıktığı açıklandı.

Zorunlu TSE standartlarında istenilen şartların uygulanması zor olan bir maddeler olmadığını dile getiren Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hasan Arslan, değişen ve gelişen dünyada emlakçılık mesleğinin de teknolojiye uyum sağlaması gerektiğini ifade etti. Arslan, "Maalesef bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm uyarılara rağmen halen standartlara uyum sağlamayan yasalarımızı dikkate ve ciddiyete almayan bazı kişiler olduğunu görmekteyiz. Bu gibi kişiler halkımızın mağdur olmasına sebep olmaktadırlar. Yapılan denetimler esnasında standartlara uyum sağlamayan emlakçılık ofisi adı altında çalışan bazı kişilerde Esnaf Odalar Birliğine ve odamıza ait sahte belgelerin çıkması bizleri üzdü. Bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 15:42:20
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 15:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?